Interessen var stor, da Lolland Kommune i efteråret 2019 holdt 3 borgermøder om etablering af seniorbofællesskaber. Kommunen arbejder videre med planer om 2 seniorbofællesskaber.

Interessen var ifølge en pressemeddelelse fra Lolland Kommune stor, da kommunen i efteråret 2019 holdt 3 borgermøder om etablering af seniorbofællesskaber i kommunen. Mange af deltagerne besvarede senere en spørgeskemaundersøgelse, og den viste et klart ønske om seniorbofællesskaber i Maribo og Nakskov.

Derfor følger Lolland Kommune nu op med nye borgermøder, hvor der skal arbejdes videre med ønskerne og den viden, der er opbygget indtil nu.

- Formålet med de første borgermøder var først og fremmest at finde ud af, om der overhovedet er interesse for og opbakning til at etablere seniorbofællesskaber i Lolland Kommune. Det ved vi nu, at der er. Vi oplevede nysgerrighed og engagement blandt de mange deltagere på møderne, og den efterfølgende spørgeskemaundersøgelse peger på, at der er stor interesse for et seniorbofællesskab i både Nakskov og Maribo. Det giver os et godt grundlag for at fortsætte arbejdet, fortæller Birgitte Rønnow, som er chef for Strategi- og Direktionssekretariatet i Lolland Kommune.

NB! Seniorboliger og seniorkollektiver - ideer, udvikling og byggeri. Konferencen afholdes d. 28. april 2020.

Det videre arbejde kommer til at foregå i 2 parallelle spor. Ét for Maribo og ét for Nakskov. Målet er at konkretisere de 2 projekter og finde finansiering til dem begge.

- Næste skridt bliver afholdelse af 2 nye borgermøder, hvor vi skal arbejde videre med den viden, vi har opbygget indtil nu. Vi håber, at mange har lyst til at deltage i endnu et borgermøde, og at der også er interesse for at deltage i den arbejdsgruppe, vi skal have stablet på benene. Vi skal kunne vise, at interessen er til stede for at få investorerne med på idéen, siger Birgitte Rønnow.

Lolland Kommune har bedt ETN Arkitekter om at deltage i borgermøderne, hvor de skal lytte til borgernes input og begynde at skitsere, hvordan deres seniorbofællesskabsdrøm kunne komme til at se ud.

De næste borgermøder bliver afholdt:

Mandag 9. december 2019 på Skovriddergården i Nakskov fra klokken 19-21.
Fokus er på etablering af seniorbofællesskab i Nakskov.

Mandag 6. januar 2020 på Bangs Have i Maribo fra klokken 19-21.
Fokus er på etablering af seniorbofællesskab i Maribo.

Borgermøderne vil begge have følgende dagsorden:

Tilmelding til borgermøderne skal ske på www.lolland.dk/seniorer, hvor man også kan læse mere om seniorbofællesskaber og se materialerne fra de første borgermøder.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS