Konkursramte B. Nygaard Sørensen omsatte senest i regnskabsåret 2017/2018 for over 500 milloner kr. og har ikke haft underskud i en årrække.

B. Nygaard Sørensen fra Herlev blev i begyndelsen af februar taget under konkursbehandling i Sø- og Handelsretten. Nu er entreprenørkoncernen overtaget af folkene bag LM Byg og Pihl & Søn. Det skriver Finans.

- Vi arbejder hele tiden for at styrke vores markedsposition. Da vi hørte om de økonomiske vanskeligheder i B. Nygaard Sørensen, gik vi straks i gang med at undersøge, om der var noget, vi kunne gøre, siger Jesper Koefoed, bestyrelsesformand i LM Byg og Pihl & Søn i en pressemeddelelse.

Det er de immaterielle rettigheder, herunder navnet, 2 byggeprojekter og omkring 15 af de 100 ansatte, der er købt ud af konkursboet fra B. Nygaard Sørensen. Aktiviteterne videreføres i et nystiftet selskab ved navn BNS A/S med en startkapital på 20 millioner kr., skriver Finans.

Fra campingplads til ferieparker - nye regler, investeringer og muligheder. Konferencen afholdes d. 1. september 2020.

B. Nygaard Sørensen gik ifølge Finans konkurs som følge af vigende driftsresultater i 2019/2020, ligesom selskabets likviditet var presset som følge af et antal omtvistede entreprisesager, der handlede om MgO-plader.

- Min familie og BNS har kendt hinanden, konkurreret og arbejdet sammen gennem mange år, hvorfor dette også føles som det helt rigtige. Jeg er sikker på, ligesom da vi genrejste Pihl & Søn i 2016, at det fremtidige potentiale for BNS i vores familie af byggevirksomheder er enormt, siger manden bag genrejsningen af Pihl & Søn, Carsten Mindegaard.

BNS er allerede i gang
I første omgang er der tale om en overtagelse af alle immaterielle rettigheder og nogle af de igangværende byggeprojekter, ligesom der er ansat flere af de tidligere medarbejdere inklusiv direktør Mikkel Baastrup, der sammen med Hans Anker Nielsen, administrerende direktør i LM Byg, fortsætter i spidsen for BNS.

- Jeg ser meget frem til det forestående arbejde i BNS sideløbende med mit arbejde i LM Byg. Der er en flot historik og stærke relationer mellem vores selskaber. Alle har stor respekt for den virksomhed, som Bent Nygaard Sørensen og Palle Willems har skabt. Nu er planen at finde fodfæste og sørge for at skabe en nem overgang til et styrket BNS, siger Hans Anker Nielsen.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS