Siden 2014 er antallet af ejendomme, der er solgt for 10 millioner kr. eller mere nemlig fordoblet, viser nye tal.

I 2019 var der mere end 360 boligkøbere, der betalte mere end 10 millioner kr. for deres nye huse. Det viser nye tal fra Boliga.dk, der har opgjort den gennemsnitlige salgs-kvm-pris på landets huse samt antallet af villaer og rækkehuse, der er solgt til mindst 10 millioner kr. hvert år. Der tagets forbehold for behandlingstiden af tinglysningen.

For 5 år siden blev der handlet 178 huse i samme prisklasse, hvilket altså betyder, at antallet af de ekstremt dyre handler er mere en fordoblet på bare 5 år. Det er der en klar grund til, hvis man spørger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker hos mæglerkæden Home.

Paragraf 5.2-indgreb: De nye 2020-regler - og muligheder. Kurset afholdes d. 29. januar 2020.

- Helt generelt har de danske husholdninger meget stor tillid til deres egen økonomi og livssituation i forhold til tidligere. Det skyldes øget velstand med stigende lønninger, større friværdier og den historisk lave rente, siger han til Boliga.dk.
Liebhaverenklave

Langt størstedelen af de meget dyre hussalg finder ikke overraskende sted i og omkring København: Faktisk er godt 70 procent af de store hushandler på 10 millioner kr. eller mere endnu lavet i hovedstadsområdet.

I toppen ligger den mondæne forstadskommune Gentofte, hvor der i 2019 blev indgået 160 af de superdyre handler. Den gennemsnitlige salgs-kvm-pris i Gentofte Kommune ligger da også på den anden side af 52.000 kr. Det svarer til, at du i gennemsnit skal give 7,8 millioner kr. for et hus på 150 kvm.

Frederiksberg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 6. oktober 2020.

Efter Gentofte er Rudersdal med 36 af de store handler den næste kommune på listen. Her koster en hus-kvm omkring 35.500 kr, - og dermed kan du altså købe dig en villa - som før - på 150 kvm for 5,325 millioner kr.

Steder som København, Frederiksberg og Aarhus Kommune tæller også en større mængde af de helt dyre handler. Her er der nemlig blevet solgt mellem 20 og 30 huse for 10 millioner kr. eller mere.
Optur efter krisen

Før finanskrisen, hvor boligboblen bristede, levede liebhaveriet også i bedste velgående. Tilbage i 2007 var der således 236 huse, som skiftede ejere for 10 millioner kr. eller derover, men allerede året efter dalede det tal til 194 handler, viser tal fra Boliga.dk.

Lynetteholm, Nordhavn og Refshaleøen - 200 milliarders byggeri. Konferencen afholdes d. 16. marts 2020.

Det absolutte lavpunkt for de kæmpestore liebhaver-handler blev nået i 2012, hvor der på landsplan kun blev solgt 126 huse til de store millionbeløb.

Siden da er kurven dog kun gået en vej, og det er op; i dag bliver der således solgt næsten 3 gange så mange af de superdyre villaer i forhold til det laveste punkt for 8 år siden.

Se huse til salg for over 10 millioner kr. her.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030