Lejere går i retten for at få lov til at købe ejendom med 80 lejligheder og 11 erhvervslejemål på Frederiksberg for 1,5 millioner kr.

Ifølge Berlingske er retsopgøret om lejernes ret til at købe frederiksbergejendommen Den Sønderjyske By med 303 boliger og 3 erhvervslejemål for blot 3 millioner kr. netop gået i gang.

Samtidig vil lejerne i ejendommen Svalegården ved Dalgas Boulevard nu købe den 100 år gamle ejendom for 1,5 millioner kr. Således er 50 sagsøgere klar til at trække Frederiksberg Boligfond i retten.

- Vi er klar med en andelsboligforening. Men vores første og vigtigste fokus er, at ejendommen ikke bliver solgt til anden boligspekulant, siger Janek Majewicz, formand for beboerforeningen i Svalegården, til Berlingske.

CITY og VESTERBRO i Københavns store projekter. Konferencen afholdes den 21. april 2021.

Både Svalegården og Den Sønderjyske By blev sammen med Peter Bangs Hus med 41 boliger solgt til Blackstone for knap 1 milliard kr. i slutningen af 2018. Handlen blev dog efterfølgende blev annulleret 4. oktober 2019 på grund af den retlige tvist mellem Frederiksberg Boligfond og en gruppe lejere.

Tvisten handler om, hvorvidt det gamle skøde fra 1932 betyder, at ejendommene i tilfælde af salg skal sælges til den oprindelige værdi. Det er i sagens natur langt fra dagens værdi og dermed også langt fra den pris, som handlen var indgået til.

De 50 ansøgere i stævningen mod Frederiksberg Boligfond i sagen vedrørende Svalegården kan ifølge Berlingske stifte en andelsforening for 29.930 kr. per andel, hvis de vinder retssagen mod Frederiksberg Boligfond. Hvis de øvrige beboere i ejendommen tilslutter sig andelsboligforeningen kan prisen per andel bliver endnu lavere.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.