Den 1. januar 2019 er Lejerbo Kolding et selvstændigt boligselskab. Bestyrelsen kan fremover selv vælge, hvordan driften skal planlægges, hvordan boligerne skal renoveres, og hvem der opkræver huslejen for de cirka 3.500 boliger.

Fra 1. januar 2019 er Lejerbo Kolding et selvstændigt boligselskab. Efter et halvt års intenst arbejde er de sidste detaljer netop faldet på plads.

– Vores vigtigste ambition med at blive selvstændige har været at sikre vores beboere en lavere husleje, og at de demokratiske processer rykker tættere på, siger formand for Lejerbo Kolding Bent Jacobsen.

En mission, der ser ud til at lykkes. Lejerbo Kolding har i flere måneder drømt om denne dag. Og nu kan de se den helt tydeligt i horisonten.

- Vi har i bestyrelsen glædet os meget til denne dag. Processen med at blive selvstændige har været rigtig god, men fra tid til anden også givet lidt sommerfugle i maven, siger Bent Jacobsen, der er bestyrelsesformand i Lejerbo Kolding.

Mere udvikling i lokalområdet
Bestyrelsens 7 medlemmer har sat sig grundigt ind i alt fra telefonabonnementer og byggegrunde til egenkapital og kontormøbler.

NB! Kolding: De store projekter. Konferencen afholdes d. 26. februar 2019.

- Alle medlemmer af bestyrelsen har taget en stor tørn for at lykkes. Og efterhånden kender vi alle hjørner af forretningen. Det har gjort os stærkere og mere lokalt forankret. Ud over alt det praktiske, som vi næsten er i mål med, har vi flere visioner for Kolding. Og vi glæder os til at fortsætte byggeriet i Kolding og de omkringliggende kommuner, siger Bent Jacobsen.

Indtil nu har Lejerbo Kolding været administreret af Lejerbo Danmark og vil være det frem til årsskiftet. Løsrivelsen skal komme beboerne til gode. Bestyrelsens nye ambitiøse plan betyder nemlig, at Lejerbo Kolding skal bruge færre penge på administration. Fra den 1. januar 2019 vil huslejen enten blive sat ned eller være uændret, som det fremgik af de netop afholdte afdelingsmøder.

- Vores vigtigste ambition med at blive selvstændige er at sikre vores beboere en lavere husleje. Vi har allerede nu en række ændringer på tegnebrættet, som træder i kraft ved årsskiftet. En af de store ændringer er, at vi fremover administrerer os selv. Men til nogle administrationsopgaver har vi valgt en professionel samarbejdspartner. Vi har indgået en aftale med Domea.dk, der kunne tilbyde os lige præcis den ekspertise og valgfrihed inden for økonomistyring og digitalisering, som vi var på udkig efter, siger Bent Jacobsen.

- Vi er glade for, at Lejerbo Kolding har valgt os som samarbejdspartner. Vi har sammen med Lejerbo Koldings bestyrelse skræddersyet en løsning, som opfylder de behov, de har, siger Thomas Holluf Nielsen, administrerende direktør i Domea.dk.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Hvordan vi får mere liv i bykernerne