Bygningsejere får tilbudt en gratis gennemgang og 90 procent i tilskud til at udforme et dybdegående energirenoveringsprojekt.

Københavns Kommune har gennem mange år ydet tilskud til klimavenlige renoveringer af byens ejendomme. Med støttekroner fra EU’s bæredygtighedsprogram Horizon2020 skal eksperter nu på jagt efter private etageejendomme i form af andels- og ejerforeninger samt mindre private udlejningsejendomme, som slår negativt ud, når det kommer til energiforbrug.

Som en del af projektet vil kommunen aktivt opsøge bygningsejere og tilbyde en gratis screening af ejendommen samt give 90 procent i tilskud til at udforme forslag til et dybdegående energirenoveringsprojekt med det formål at løfte ejendommen fra et E, F eller G-energimærke til minimum C. Projektet skal gøre det lettere for særligt de ikke-professionelle bygningsejere at overskue muligheder og gevinster ved en dybdegående renovering.

Bygningskortlægning forud for renovering og nedrivning. Kurset afholdes den 16. november 2021.

- Når vi fyrer for gråspurvene, koster det unødigt i både ressourcer og på vores CO2-regnskab. Derfor giver det rigtig god mening at være proaktiv og opsøge de bygningsejere, som kan nyde godt af kommunens hjælp og tilskudsordning, og det giver særlig god mening at fokusere indsatsen dér, hvor behovet er størst. Med denne indsats får vi forhåbentlig fornyet bygningsmassen i København, så den i fremtiden bruger langt mindre energi, end det er tilfældet i dag. Til glæde for både beboere, bygningsejere og klimaet, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

De nye brandkrav 2020, brandcertificering - planlægning og løsninger. Kurset afholdes den 31. marts 2022.

Projektet forventes samtidig at lette forvaltningens sagsbehandling ved at øge kvaliteten af borgernes ansøgningsmateriale. I forbindelse med implementeringen vil der være ekstra fokus på at skabe kontakt til bygningsejere i eksisterende Områdefornyelser i Bavnehøj, Sundby, Folehavekvarteret, Bispebjerg Bakke og ved Skjolds Plads.

Projektet har en samlet økonomisk ramme på 18,7 millioner kr. fordelt over 3 år. Projektet er 90 procent finansieret gennem den europæiske investeringsbanks ELENA-facilitet med 16,9 millioner kr. Der er en 4 procent finansiering fra de private ejendomsejere med samlet 700.000 kr. Disse midler betales direkte fra ejendomsejer til de private energirådgivere som egenfinansiering til udformning af energirenoveringsprojektet. Københavns Kommune finansierer de sidste 6 procent svarende til 1,1 millioner kr. i form af medarbejderressourcer.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS