Mens udbuddet af ejerlejligheder i Københavns Kommune samlet set er steget med over 18 procent det seneste år, er udbuddet af 1- og 2-værelseslejligheder faldet med 5 procent. I flere bydele er udbuddet af de små lejligheder faldet med over 50 procent alene det seneste år.

De små og billige 1- og 2-værelseslejligheder forsvinder fra det københavnske boligmarked, viser ny opgørelse fra Boligsiden.dk. Udbuddet af små lejligheder falder hastigt i flere af Københavns bydele.

Det er især i Københavns ydre bydele som Valby, Sundbyvester og Grøndal, at udbuddet af små ejerlejligheder er mere end halveret. Mange andre bydele har dog også oplevet en nedgang, og i områder som Bispebjerg, Brønshøj og Vanløse er der også langt færre små lejligheder til salg nu end for 1 år siden.

NB! Byudvikling for 18 milliarder på Frederiksberg. Konferencen afholdes d. 17. januar 2017.

- De små lejligheder forsvinder fra markedet i de lidt billigere områder af København, og det kan blive en bombe under studieboligmarkedet, når det nye hold studerende starter efter sommerferien, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

I andre områder er andelen af 1- og 2-værelseslejligheder steget markant det seneste år. I bydelene Frederiksholm, Ørestad, Frederiksberg C, Nord- og Sydhavn er udbuddet af 1- og 2-værelseslejligheder mere end fordoblet det seneste år.

Men det kommer ikke til at hjælpe de studerende ud af boligkrisen. I Nord- og Sydhavnen er udbuddet af små lejligheder steget fra henholdsvis 2 og 5 til 5 og 15 procent; en stor procentvis stigning, men ikke noget, der for alvor rykker ved antallet samlet set.

NB! Tagboliger i eksisterende ejendomme - planlægning og løsninger. Konferencen afholdes d. 10. november 2017.

- De lejligheder, der skyder op i disse områder, er nybyggede lejligheder, der koster flere millioner. I både Nordhavn og Ørestad koster den billigste lejlighed lige knap 2 millioner for cirka 50 kvm, og de fleste lejligheder koster langt mere. I Brønshøj og Valby kan man stadig få ejerlejligheder til under 1 million, men der bliver færre og færre af dem. Det er ikke kun fordi, priserne stiger, men fordi de små lejligheder simpelthen forsvinder fra markedet, siger Birgit Daetz.

Faldet i udbuddet af små ejerlejligheder skyldes ifølge Birgit Daetz primært den store efterspørgsel, og ikke at færre sætter deres lejlighed til salg.

- Der kommer rigtig mange nye ejerlejligheder til salg, men de bliver solgt hurtigt, og de korte salgstider er årsagen til, at udbuddet samlet set falder, siger Birgit Daetz.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri