Landmand vil udstykke marken bag sin ejendom til 17 parcelhusgrunde. Kommunen er med på ideen, men projektet er strandet i Planklagenævnet, hvor det kan tage op til 31 måneder at behandle sagen.

Ifølge JyskeVestkysten vil Viggo Brodersen gerne udstykke et 39.000 kvm stort areal bag sin ejendom på Gamle Tøndervej i den vestlige udkant af Aabenraa til parcelhus- og rækkehusgrunde.

Byrådet i Aabenraa vedtog en lokalplan (PDF) for projektet i april 2019, men sagen er strandet i Planklagenævnet, fordi Danmarks Naturfredningsforening har klaget over, at kommunen ikke har lavet en miljøvurdering, skriver avisen.

Viggo Brodersen har selv betalt for at få udarbejdet en lokalplan for området med henblik på at sælge området til en projektudvikler, der vil stå for byggemodningen af de 17 parcelhusgrunde.

- Klagen har ganske vist ikke opsættende virkning, men der er jo ingen, der vil investere i projektet, så længe det ikke er afklaret, hvordan klagen falder ud. Man sætter folk i en virkelig dårlig situation på den her måde, siger formand for kommunens vækstudvalg, Philip Tietje (V), til JyskeVestkysten.

Partierne bag finansloven besluttede i forået 2019 at afsætte flere penge til Nævnenes Hus i Viborg, hvor Planklagenævnet hører til, men det har altså ikke har nogen særlig eftekt på klagesagen fra Aabenraa. Viggo Brodersen har fået besked på, at nævnet først behandler sagen i marts 2021, skriver JyskeVestkysten.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i Jylland

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aalborgs massive udviklingsprojekter