KAB's boligorganisationer skal fastholde deres position på boligmarkedet i hovedstadsområdet. Der er baggrunden for, at man har 2.900 boliger i planlægningsfasen og frem mod 2020 vil udvide med 10.000 nye, administrative enheder.

Bestyrelsen i KAB har tidligere på året vedtaget en vækststrategi for KAB-fællesskabet. Af den fremgår, at man skal have 10.000 nye, administrerede enheder inden 2020 – heraf omkring 4.000 nybyggede boliger. Men det er ikke bare vækst for vækstens skyld.

NB! Almene boliger i København - udvikling og byggeri 2016 - 2025. Konferencen afholdes d. 22. september 2016.

- Det skal blandt andet sikre, at boligorganisationerne kan udvikle sig med nye tidssvarende boligtyper og dermed fastholde og styrke deres position i boligmarkedet, forklarer byggedirektør i KAB, Rolf Andersson.

. Desuden er der et kæmpe behov for gode boliger til rimelige priser i hele hovedstadsområdet – som netop er her, boligorganisationerne i KAB-fællesskabet har hjemme, fortsætter han.

NB! Ungdomsboliger - udvikling og byggeri for 37 milliarder. Konferencen afholdes d. 1. september 2016.

Ifølge byggedirektøren er der efterspørgsel på alle typer af boliger. Fra små, billige boliger for enlige med lav betalingsevne til rummelige familieboliger for den klassiske børnefamilie med far, mor og børn. Og fra ungdomsboliger i forskellige grader af fællesskab til boliger for seniorer og plejeboliger til borgere i den helt sene alderdom.

Ikke mindst i København er det en stor udfordring at finde ledige byggegrunde – derfor arbejder vi utraditionelt.

NB! Seniorboliger - udvikling og byggeri 2017-2025. Konferencen afholdes d. 26. oktober 2016.

- Vi bygger også i samarbejde med andre – det giver nye muligheder. Flere steder i byen kan der bygges tættere, som vi for eksempel gør det i samarbejde med Kofoeds Skole og Hyltebjerggård, forklarer Rolf Andersson.

Lige nu er der omkring 2.900 nye boliger i planlægningsfasen fordelt på forskellige boligtyper. Det største, enkeltstående nybyggeri i 25 år bliver Det nye Sølund. Her skal SAB opføre en samlet bebyggelse med 360 plejeboliger, 130 ungdomsboliger og 30 seniorboliger.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND