Byrådet i Aarhus er delte omkring det 5-8 etager høje byggeri med 31 lejligheder på Vesterbro Torv 1/Vester Allé 26, som JDS Architects har tegnet for Tækker Group.

Tækker Group vil bygge oven på den eksisterende bebyggelse med SuperBrugsen på Vesterbro Torv 1 samt nedrive Vester Allé 26 for at erstatte det med nybyggeri.

Samlet bliver der tale om en bebyggelse i 8 etager med 31 boliger og erhverv i stueetagen. I alt skal der tilbygges 2.320 kvm, men der var delte meninger om projektet, da det den 9. marts 2016 var på dagsordenen i byrådet.

- Ud over de bemærkninger, som Kulturmiljørådet er kommet med, omkring en anbefaling af ikke at nedrive Vester Allé 26, så vil vi i det hele taget sige, at byggeriet er - som det er lagt an nu - for voldsomt i sit omfang. Både i forhold til taghældning, højde og samlet volumen, men også den måde, som det forholder sig til Vester Allé og Vesterbro Torv, sagde Enhedslistens Peter Bonfils, som samtidig udtrykte skepsis over for, at bygningens altaner vil "kravle ud over fodgængerarealet".

JDS Architects har sammen med Cebra, hollandske SeARCH og franske Louis Paillard designet de prisvindende boligbyggeri Isbjerget på Aarhus Ø, og konservative Steen Stavnsbo mener, at byggeriet på Vester Allé/Vesterbro Torv har potentiale til at skrive sig ind som endnu et ikonbyggeri i Aarhus.

- Nu skal man passe på med det der smagsdommeri, lød det fra Steen Stavnsbo, som påpegede, at han opfattede det som en usædvanlig bygning, første gang han så skitserne.

- Ved nærmere eftertanke er jeg kommet til at tænke på, om det ikke var samme måde man så Gaudis bygninger i Barcelona på første gang. Den her bygning har jo sådan et lidt gaudiansk præg, hvis man kan sige det sådan, og jeg synes egentligt, at den tilfører byen meget godt. Jeg synes, at det kunne gå hen og blive vores egen lille, lokale Gaudi-bygning, sagde det konservative byrådsmedlem.

Fra SF lød der også skepsis over for arkitekturen, og partiet påpegede, at der skulle tages højde for, at en kommende letbaneetape kan få linjeføring langs byggeriet. Fra Venstre og Dansk Folkeparti lød det, at der skulle kigges på parkering for både biler og cyklister, og sagen endte med at blive sendt tilbage til behandling i Teknisk Udvalg.

NB! Jylland: Tagboliger i eksisterende ejendomme - planlægning og løsninger. Konferencen afholdes d. 6. april 2016.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland