Efter 21 år som administrerende direktør for Artelia Danmark (Moe) giver Christian Listov-Saabye nu stafetten videre til Alex Fraenkel.

Christian Listov-Saabye stopper som administrerende direktør for Artelia Danmark og giver stafetten videre til Alex Fraenkel. Alex Fraenkel kommer fra en stilling som direktør for Artelia Byggeri København og indtræder nu som administrerende direktør efter et planlagt internt skifte.

Christian Listov-Saabye fortsætter som Executive director for Artelia Business Unit Nordics og formand for bestyrelsen i Artelia.

- Artelia Danmark har i mange år været kompetent ledet af Christian Listov-Saabye. Jeg vil derfor gerne takke ham for den store indsats, han har ydet, hvor igennem han har sikret en sund og kraftig udvikling af Artelia Danmark. Senest er det blevet cementeret ved at bringe virksomheden ind på den internationale ingeniørscene i Artelia Group, siger koncerndirektør Artelia Group, Benoit Clocheret.

Digitalisering af byggeriet: Nye koncepter

Christian Listov-Saabye kom til Artelia Danmark for 40 år siden, som ung nyuddannet civilingeniør. Siden har han spillet en afgørende rolle i udviklingen af virksomheden til, hvor den er i dag.

I 2002 overtog Christian Listov-Saabye rollen som CEO. Dengang var der 125 ansatte, og virksomheden er i dag en af Danmarks største rådgivende ingeniørvirksomheder med mere end 1.100 medarbejdere fordelt på kontorer over hele landet.

Christian kan se tilbage på en karriere, hvor han har haft en finger med i mange store projekter – dem han ofte selv refererer til, er blandt andet Den Sorte Diamant, Den Blå Planet, Rødovre Centrum og Amager bakke.

Træbyggeri

I rollen som administrerende direktør har Christian Listov-Saabyes fokus været at udvikle virksomheden til en multidisciplinær rådgivende ingeniørvirksomhed, som konkurrerer med nogle af de andre store spillere på markedet. Det er sket gennem stærk organisk vækst og flere opkøb, og senest med indtræden i Artelia Group i 2019.

Med det skridt gik Moe (som virksomheden hed dengang) fra primært at være en dansk ingeniørvirksomhed til sammen med Artelia Group at blive en spiller på det globale marked. Det har sidenhen bragt flere spændende internationale projekter med sig og givet mulighed for, at virksomheden kan byde på de helt store projekter, også i Norden.

Parkeringsløsninger

For at styrke virksomhedens internationale profil har Christian Listov-Saabye som et sidste aftryk som administrerende direktør i år stået for navneskiftet fra Moe til Artelia. Da Artelia-navnet er et velkendt og anerkendt brand i mange lande, var navneskiftet et naturligt næste skridt i processen med at styrke virksomhedens markedsprofil.

Christian Listov-Saabye fortsætter som leder af Artelia Business Unit Nordics og i Artelias Global Executive Committee, hvor han nu skal bruge sine kræfter på yderligere udvikling. BU Nordics består foreløbigt af Olav Olsen AS i Norge og af Artelia A/S i Danmark. Christian indtræder som ny formand for bestyrelsen i Artelia A/S.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030