Gennemsnitsalderen i Aalborg er stigende og ligger nu snublende nær de 40 år. Gennem det seneste år har kommunen fået 977 flere indbyggere over 50 år, og Himmerland Boligforeningen mener derfor, at der skal fokuseres på etablering af flere seniorboliger.

Aalborg Kommune vokser med 2.000 indbyggere årligt, og der er gennem de seneste år bygget 5.000 ungdomsboliger i byen.

Ifølge direktør for Himmerland Boligforening Ole Nielsen er gennemsnitsalderen i kommunen dog stigende, og derfor skal der også bygges flere seniorboliger. Kommunen afsatte i efteråret 2017 4 millioner kr. årligt i grundkapitalindskud til etablering af seniorboligfællesskaber.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 19. april 2018.

- Først og fremmest vil jeg sige, at det er positivt, at kommunen kigger ind i behovet og har afsat midler, men beløbet måtte gerne være større, så seniorerne for alvor bliver tænkt ind i byplanlægningen, siger Ole Nielsen.

En befolkningsfremskrivning fra Danmarks Statistik viser ifølge Danmarks Statistik, at der i 2045 vil bo 13.000 flere borgere over 70 år i Aalborg sammenlignet med i dag. Det svarer til en stigning på mere end 50 procent. Himmerland Boligforening er sammen med Realdania på nuværende tidspunkt i gang med et nytænkende seniorboligprojekt på Fyrkildevej, der ventes færdigt i 2020.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032