Arkitektgruppen har lagt første sten i boligbyggeriet Strandparken på Søndre Havn i Køge. Det er Arkitektgruppens andet byggeri på Søndre Havn, og det er på forhånd blevet købt af ejendomsinvestoren Dades. Strandparken får 65 lejeboliger.

Ved en grundstensindmuring tirsdag den 19. september 2017 blev opførelsen af boligbyggeriet Strandparken på Søndre Havn i Køge markeret.

Som de første udviklere på Søndre Havn afleverede Arkitektgruppen tidligere i år nabobyggeriet Strandengen, og selskabet var ligeledes de første til at påbegynde byggeri i området, hvor der tidligere lå en campingplads. I modsætning til Strandengen, hvor der nu kun er 1 usolgt lejlighed, består Strandparken af lejeboliger, som Newsec Datea skal administrere på vegne af Dades. Sidstnævnte er en af Danmarks største private ejendomsinvestorer og har købt Strandparken af Arkitektgruppen.

NB! Køge investerer 23 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 16. november 2017.

- Vi er stolte over at spille en vigtig rolle i udviklingen af Søndre Havn og have en aktie i virkeliggørelsen af Køge Kysts visionære ambitioner for området. I udviklingen af en ny bydel er det vigtigt, at man tænker i diversitet i forhold til arkitektur og boligform. Strandparken får sit eget arkitektoniske udtryk og indeholder lejeboliger, hvilket der er stor efterspørgsel på i Køge. Derfor er vi også sikre på, at der bliver taget godt imod det nye byggeri, når lejlighederne er klar til indflytning næste sommer, siger Robin Feddern, administrerende direktør i Arkitektgruppen.

Strandparken har et samlet boligareal på 6.145 kvm og får 65 lejligheder på 56.118 kvm. De fleste af lejlighederne får havudsigt. Gårdmiljøet bliver en afspejling engen, der ligger ned mod vandet, og der bliver sået marehalm og anvendt sand for at skabe en glidende overgang. Under ejendommen anlægges der en parkeringskælder til både biler og cykler. Det er Juul Frost Arkitekter, der har tegnet Strandparken.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030

Ungdomsboliger på et modent marked