Nu lyder startskuddet til realisering af Rebild Byråds vision om en ny bydel i Støvring. Rebild Kommune udbyder salget af en knap 45.000 kvm stor grund i Støvring Ådale, bygning af nyt sundhedshus og etablering af områdets centrale torv i et samlet udbud.

På grunden umiddelbart øst for stationen i Støvring skal det nye sundhedshus bygges sammen med cirka 300 etageboliger og rækkehuse. Der er tale om en hel ny bydel i Støvring Ådale, der skal realiseres over de kommende år.

Borgmester Leon Sebbelin er glad for at sende det hele i udbud, og ser det som en vigtig milepæl i processen med at realisere byrådets vision for Støvring Ådale.

- Vi vil skabe en ny bebyggelse med boliger, oplevelser og byrum, som Støvring ikke har i dag. Den nye bydel skal tilbyde en stemning, atmosfære og funktioner, der tiltrækker folk fra hele byen. Støvring er vokset rigtigt meget øst for banen de seneste år, og den nye bydel skal være med til at binde byen sammen på tværs af banen.

Leon Sebbelin fortæller også, at der har været stor interesse og vækst i bosætning i Støvring. Stationsbyen er siden 2015 vokset med knap 1.500 indbyggere, hvilket er mere end Rebild Kommune som helhed. Aktuelt har Støvring godt 8.500 indbyggere, mens der i hele Rebild Kommune bor godt 30.000 mennesker.

- Vi har særligt haft mange nye tilflyttere af børnefamilier til de nye parcelhuskvarterer i Støvring Ådale. Med den nye kommende bydel vil vi også tilbyde andre boligtyper end parcelhushuse til både nye borgere, men også til dem, der måske gerne vil flytte til et mindre rækkehus med en lille have eller til en lejlighed med udsigt over den smukke ådal. Vi skal kunne tilbyde forskellige måder at bo på, så vi bevarer dynamikken i byen og gør den attraktiv for borgere i alle livsfaser, siger borgmesteren.

JYLLAND: SENIOR-bofællesskaber - 80.000 potentielle - ideer, udvikling og byggeri. Konferencen afholdes d. 8. september 2020.

Planen er, at sundhedshuset skal indeholde det kommunale sundhedscenter foruden et hus til almen lægepraksis og øvrige praksisyder som for eksempel tandlæger, jordemoderkonsultation, udendørs trænings- og opholdsarealer, café, mulighed for frivillige aktiviteter, lokaler og udstyr til tværfagligt samarbejde og meget mere. Sundhedshuset skal stå færdig i midten af 2022.

I udbuddet er også indeholdt etablering af et nyt bytorv. I forlængelse af torvet planlægger kommunen at anlægge en ny cykel- og fodgængerbro over banen, så den nye bydel knyttes naturligt sammen med Jernbanegade på den anden side af banen.

Processen startede i 2017 da det tidligere byråd satte gang i en visionsproces for området. I løbet af denne proces har en række interessenter været inddraget. Herefter kom arbejdet med en udviklingsplan i udbud og 3 rådgiverteam blev udvalgt til at komme med hver deres bud på, hvordan visionen for området kunne omsættes til virkelighed.

Byrådet valgte i 2018 rådgiverteamet Arkplan og LE34 samt underrådgiver Projekt Gruppen til at arbejde videre med en samlet udviklingsplan. I 2019 vedtog byrådet den samlede udviklingsplan for området, og i starten af 2020 har byrådet vedtaget en rammelokalplan med designmanual, der sætter rammerne for områdets fremtidige byggeri, gader og byrum.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND