Med Tri-Consult som ingeniør har Cubo Arkitekter tegnet et projekt med almene bolig i 3-10 etager for Boligforeningen Ringgården. Lokalplanen for projektet ved Godsbanen er nu politisk godkendt.

På et 4.000 kvm stort, langt og smalt areal ved Søren Frichs Vej og P. Hiort-Lorenzens Vej på Godsbanen i Aarhus kan der nu opføres 13.000 kvm almene boliger. Boligforeningen Ringgården står bag projektet, der både skal rumme familieboliger og små, billige boliger.

Byrådet i Aarhus vedtog lokalplanen for projektet den 20. marts 2019, og medlem af Teknisk Udvalg for Socialdemokratiet, Louise Lindskrog, slog i den sammenhæng fast, at planen fortjente at få nogle gode ord med på vejen.

- Det er nemlig en af de lokalplaner, som er med til at skabe en by, hvor alle har råd til at bo godt. I Boligforeningens projekt er der både familieboliger, boliger til socialt udsatte og nogle rigtigt gode fællesarealer, som kan danne rammen for et rigtigt godt fællesskab i det nye kvarter. Vi får her nogle rigtigt gode almene boliger, og denne lokalplan er et vigtigt led i realiseringen af den vision, vi har for godsbanearealerne, sagde hun.

NB! Jylland: Bofællesskaber og nye boformer. Konferencen afholdes d. 23. oktober 2019.

Bebyggelsen kan opføres i op til 10 etager mod Søren Frichs Vej, hvorefter den skal terrassere ned til 3 etager. Bebyggelsen disponeres ifølge lokalplanen som en sammenstilling af terrasserede ”etagehuse på række” med indbyrdes forskydninger. Husene er orienteret således, at der dannes gode byrum – både mod Godsbanen og mod Trekanten mod vest.

I stueetagen kan der helt eller delvist kan anvendes til mere udadvendte formål, som små lejemål til mikrobutikker, små caféer, små værksteder, kunsthåndværk, atelier eller lignende , ligesom, der gives mulighed for anvendelse til butiksformål, hvis det bliver muligt at kombinere kommercielle formål og almene boliger på sigt. Dog må der også etableres boliger i stueetagen.

Ifølge Cubo Arkitekter lyder anlægssummen på 174 millioner kr.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS