Fynsk udvikler fik i 2022 et overskud på 160 millioner kr., hvilket var væsenligt mere end forventet.

Projektudviklingskoncernen AG Gruppen fik i 2022 et overskud på 160 millioner kr. før skat mod 134 millioner kr. året før. Omsætningen steg i 2022 markant til 1,27 milliarder kr. mod 592 millioner kr. i 2021. Til gengæld faldt driftsresultatet til 39,5 millioner kr. mod 55 millioner kr. i 2021.

- 2022 var på mange måder et udfordrende år for vores branche, udtaler AG Gruppens administrerende direktør, Robin Feddern.

AG Gruppen valgte i 2022 at sælge enkelte projekter.

- Usikkerhed omkring krigen i Ukraine, materialemangel, inflation og renteuro forplantede sig i transaktionsmarkedet i løbet af året. Særligt i 2. halvår stod transaktionerne i stampe, og et enkelt af vores påtænkte salg måtte afvente et mere roligt marked. Netop derfor ser vi med stor tilfredshed på vores strategiske beslutning om i højere grad at opbygge en portefølje sammen med vores gode samarbejdspartnere. Vi vil også fremover fokusere på både at sælge projekter og bygge til egne bøger med henblik på et salg, når markedet er optimalt. Vi har en klar ambition om at være blandt de bedste i branchen, både til at udvikle og bygge – men også til at drive ejendomme i egen portefølje, fortsætter Robin Feddern.

Odenses kommende investeringer. Konferencen afholdes den 19. april 2023.

Efter skat landede resultatet i 2022 på 145 millioner kr. mod 104 millioner kr. året før. Koncernens egenkapital udgjorde 443 millioner kr. per 31. december 2022.

- Hos AG Gruppen er vi meget tilfredse med årets resultat og føler os stærkt rustet til tiden, der kommer. Vores likviditet er god og pipelinen ser fornuftig ud, slutter Robin Feddern, som ejer koncernen sammen med kompagnonen Bjarke Windeløv Graae.

I 2023 forventes en omsætning på niveau med 2022, og der forventes et positivt resultat i 2023, men dog på et lidt lavere niveau end 2022. Driftsresultatet før indtægter af kapitalandele forventes at stige med 50 procent i 2023.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS