Statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, sætter i dag to markante ejendomme til salg midt i Aarhus. Desuden har Freja Ejendomme for nylig sat en tidligere politistation i Ribe til salg, samt tre landejendomme i Vojens.

Freja Ejendomme har i dag sat 2 ejendomme til salg midt i Aarhus. De 2 ejendomme ligger i Latinerkvarteret tæt på Nørreport og har med andre ord en yderst central placering midt i Aarhus.

Dagens første ejendom ligger i Studsgade 33 og består af 3 bygninger, hvoraf 2 af dem er sammenbygget. Bygning 1 er opført i 1847 og har hovedindgang fra Studsgade. Ejendommen er på 425 kvm fordelt på 2 plan foruden tagetage. Bygning 2 er opført som bindingsværk i 1847 og er på 948 kvm fordelt på 2 plan foruden tagetage. De 2 bygninger omkranser en lukket, brostensbelagt gård. Bygning 3 er opført i 1900, er fredet og har karakter af en produktionsbygning. Den er placeret i gården mellem Studsgade og Paradisgade og der er ikke direkte adgang mellem denne og de andre 2 bygninger. Denne bygning har et samlet erhvervsareal på 881 kvm fordelt på 2 plan foruden tagetage.

Lige ved siden af finder man Paradisgade 4-6, dagens anden ejendom i Aarhus, som består af 2 sammenbyggede bygninger. Bygning 1 er opført i 1862 og er placeret mod Paradisgade. Bygningen er fordelt på 2 plan foruden kælder og tagetage og har et samlet erhvervsareal på 3.249 kvm samt 800 kvm kælder. Bygning 2 er opført i 1959 og er ligeledes fordelt på 2 plan foruden tagetage og har et samlet erhvervsareal på 581 kvm.

Jylland: Syn og skøn - konfliktløsning ved byggeprojekter. Kurset afholdes den 14. juni 2022.

Freja Ejendomme har overtaget begge ejendomme fra Bygningsstyrelsen, og de er nu sat til salg via Colliers, Aarhus. De sælges i en budproces der varetages af Colliers og frist for at afgive et indikativt bud på en eller begge ejendomme er den 14. juni 2022.

- Dagens 2 ejendomme i Aarhus er med denne størrelse og beliggenhed i Latinerkvarteret noget man ikke ser hver dag. Der er rigtig mange muligheder for fremtidig anvendelse og udover offentlige formål kunne man sagtens forestille sig en fremtidig anvendelse inden for eksempelvis boliger, kontor eller restaurant, siger Per Kondrup, salgschef i Freja Ejendomme.

Tidligere politistation i Danmarks ældste by

Cirka 150 kilometer syd for Aarhus finder man på Tangevej 4a i Danmarks ældste by, Ribe, dagens 3. ejendom. Her har Freja Ejendomme for nylig sat den tidligere politistation til salg. Ejendommen har en meget central beliggenhed i byen, tæt ved et boligkvarter samt indkøb og offentlig transport. Grundarealet er på 4.133 kvm og etagearealet er på 1.677 kvm. I gården findes desuden en bygning på 216 kvm der indeholder 8 garager og 4 disponible rum.

Jylland: Sådan bliver moms og ny skat for ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 22. september 2022.

Freja Ejendomme har overtaget ejendommen fra Bygningsstyrelsen, og den er nu sat til salg via EDC Erhverv Poul Erik Bech i Esbjerg. Fremtidige anvendelsesmuligheder inkluderer offentlige formål, og boliger eller kontorer kunne også være en mulighed.

Ydermere har Freja Ejendomme for nylig sat 3 nye landejendomme til salg i Vojens ved Flyvestation Skrydstrup. Ejendommene er en del af de i alt 120 ejendomme, hvor ejerne på grund af ankomsten af de nye F-35 kampfly til Flyvestation Skrydstrup har mulighed for enten at søge kontant kompensation, få lavet støjisolerende tiltag eller lade ejendommen frivilligt blive opkøbt af den danske stat.

De 3 nye landejendomme Freja Ejendomme nu sætter til salg, stammer fra netop denne ordning, og udbydes på markedet via lokale ejendomsmæglere.

Landejendommen på Tørninglundvej 9 er på 380.00 kvm, hvoraf de 285.000 kvm er agerjord.

Landejendommene på Skaus Vej 9 og 10 sælges samlet med et areal på i alt 330.400 kvm hvoraf 297.500 kvm er agerjord, som ligger samlet i et regulært areal, hvilket er bortforpagtet indtil 31. december i år.

Ejendommen på Ribevej 65 er en planteavlsejendom på 906.400 kvm og sælges i en budproces, der varetages af Lundgrens Advokatpartnerselskab. Frist for afgivelse af bindende bud er fastsat til onsdag den 1. juni 2022 klokken 14.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS