Udbuddet omfatter salg af 75.000 kvm byggeretter i Vinge Centrum og med forpligtelse til at bygge 1 S-togsstation, 1 landskabsbro, offentlige OPP-arealer, 10.000 kvm almene boliger, infrastruktur, spildevandsanlæg, gravearbejder for vandforsyning, private boliger og erhverv.

Projektet til 650 millioner udbydes i et samarbejde mellem Frederikssund Kommune, Transport- og Bygningsministeriet, Boligselskabet Rosenvænget, Frederikssund Spildevand og Frederikssund Vand.

Frederikssund Kommune står for udbuddet og ønsker at indgå en Investeringsaftale med 1 tilbudsgiver. Der er afsat 7 år til projektet.

- Jeg ser frem til at vi i oktober kan offentliggøre, hvem der udgør det Udviklingsselskab, der skal gennemføre den kæmpestore opgave at bygge etape 1 af centrum og Vinge Station, siger borgmester John Schmidt Andersen.

I tillæg til Investeringsaftalen vil der blive indgået 7 underaftaler med vinderen, som omfatter de offentlige dele af Udviklingsprojektet:

* Underaftale 1: Vinge Centrum udgør et grundareal på 190.000 kvm, der omfatter 184.000 kvm byggeret. Aftalen vedrører tilbudsgivers køb af byggeretter på 75.000 kvm 
* Underaftale 2: OPP-aftale om opførelse, drift og finansiering af 5.800 kvm ejerlejligheder i 3 individuelle etagebyggerier i Vinge Centrum.
* Underaftale 3: Totalentreprisekontrakt om landskabsbroen og infrastrukturen.  
* Underaftale 4: Aftalen om opførelse af S-togstation.
* Underaftale 5: Opførelsen af 10 000 kvm almene boliger for Boligselskabet Rosenvænget. Det skal være 109 ejerlejligheder i mindst 30 punkthuse.
* Underaftale 6: Totalentreprisekontrakt om etablering af spildevandsanlæg.  
* Underaftale 7: Entreprisekontrakt om gravearbejder ved etablering af vandforsyning.

Investeringsaftalen indeholder også optioner på køb af byggeretter:

* Option 1: Byggeretter på 99.000 kvm i Vinge Centrum. Sammen med udnyttelsen af byggeretterne skal vinderen udbygge den nødvendige infrastruktur.  
* Option 2: Byggeretter på 43.000 kvm i et område uden for Vinge Centrum. 
* Option 3: Byggeretter på 7.000 kvm butikker.
* Option 4: Byggeretter på 11.000  for Skole- og Kulturområdet. 

Desuden er vinderen pligtig at opføre privat byggeri på 69.000 kvm.

Byderen skal have økonomiske muskler, så kun pensionskasser, virksomheder eller konsortier der har milliard-omsætning kan byde ind.    

Konsortier der vil deltage i udbuddet skal melde sig inden 30. august 2016. Af ansøgerne vil der blive udvalgt 3 konsortier, som skal byde endeligt på opgaven.  

Det er advokatfirmaet Horten der administrerer udbuddet. Udbudsmaterialet er gratis og tilgængeligt på: www.horten.dk


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Stormflodssikring af by- og landområder