Kommunalbestyrelsen i Frederiksberg har sendt forslaget til kommuneplan 2017 i høring frem til den 17. april 2017. Det foreslås blandt andet, at der udlægges en detailhandelsramme på yderligere 15.000 kvm, mens en minimale størrelse for boliger nedsættes fra 80 kvm til 65 kvm.

Frederiksberg Kommune har fået udarbejdet en detailhandelsanalyse 2016. Med en handelsbalance (forholdet mellem omsætning og forbrug) på under 100 og forventet befolkningstilvækst er der ifølge forvaltningen basis for at øge detailhandelsrammen.

NB! Butiksbyggeriets udvikling 2017-2027. Konferencen afholdes d. 25. april 2017.

I kommuneplanen for 2017, som netop er sendt i høring, foreslås det derfor, at der udlægges en detailhandelsramme på yderligere 15.000 kvm inden for den eksisterende detailhandelsstruktur. Den udvidede ramme skal sikre, at detailhandlen på Frederiksberg kan udbygges og bedre matche stigningen i forbrugsgrundlaget frem mod 2028, som stigningen i blandt andet indbyggertallet medfører.

- Frederiksberg oplever de samme udfordringer som andre store byer – nemlig befolkningsvækst. Men Frederiksberg er geografisk meget lille, og det giver nogle store dilemmaer i byudviklingen. Vi skal gøre plads til og skabe gode rammer for alle vores borgere og virksomheder, samtidig med at vi bevarer æstetikken og den grønne identitet. Derfor håber vi, at borgerne, virksomheder og alle andre interessenter fortsat vil engagere sig og spille konstruktivt med i den udvikling, der sker i byen, siger Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj om kommuneplanforslaget.

NB! Den nye planlov og butikker. Konferencen afholdes d. 5. april 2017.

Forslaget til kommuneplan 2017 er i forhold til Kommuneplan 2013 opdateret med kommunens politisk vedtagne sektorplaner, politikker og strategier og input fra temamødet i Kommunalbestyrelsen.

Temamødet har især sat sit præg på forslaget til kommuneplan ved at sætte større fokus på, hvordan Frederiksberg kan udvikle sig som en destination, udvikle bykulturen og give gode muligheder for erhvervs- og vækstmiljøer, bruge teknologi og data og på hvordan rammerne for fremtidens boliger på Frederiksberg kan udvikles.

NB! Nørrebro og Nordvest: Udvikling og investeringer 2017-2027. Konferencen afholdes d. 14. september 2017.

I de generelle rammer for lokalplanlægning foreslås det, at den minimale strørrelse for boliger nedsættes fra 80 kvm til 65 kvm, men at gennemsnitsstørrelsen på 100 kvm fastholdes. Formålet er at give mulighed for mindre boliger, men ved at fastholde gennemsnitsstørrelsen sikre en variation i boligstørrelserne i nybyggeri. Variationen skal sikre tidssvarende boliger til alle livets faser og livsformer.
 
I de generelle rammer er der også indskrevet principper for boligtilvækst, som omfatter en generel tilbageholdenhed med at konvertere erhverv til bolig. Principperne skal også sikre gode rammer for erhvervslivet i fremtiden. Planlovens mulighed for at fastsætte en andel almene boliger i lokalplaner er blevet skrevet ind i kommuneplanens retningslinjer.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032