Formuepleje Ejendomme II’s køb af 3 aarhusianske ejendomme er endeligt gennemført, og Formueplejes 2 ejendomsfond er dermed tæt på at være fuldt investeret.

Formueplejes 2. ejendomsfond er nu stort set fuldt investeret efter købet af 3 aarhusianske ejendomme af ejendomsinvestoren Niels Albertsen.

- Handlen omfatter 3 ejendomme, heraf 2 med ejerlejligheder i det centrale Aarhus og en med udstykkede rækkehuse i Skødstrup-Løgten. Det er en større transaktion, men også nogle attraktive ejendomme, oplyser ejendomsdirektør Bettina Movang.

Ejendomskøbene er en selskabshandel, hvor 2 af de 3e ejendomme omfatter ejerlejligheder i det centrale Aarhus, og den sidste er en ejendom med udstykkede rækkehuse i Skødstrup-Løgten ved letbanen.

- Vi har været igennem en omfattende due diligence, hvor ejendommenes juridiske dokumenter, økonomiske forhold og byggetekniske tilstand har været igennem en grundig gennemgang, og investeringen er nu godkendt af Formueplejes Investeringskomité og fondens bestyrelse, og ejendommene blev overtaget med virkning per 1. maj 2019. Det er stort og vigtigt skridt for Formuepleje Ejendomme, der er vores nyeste forretningsområde og som vi har store forventninger til. Med de her ejendomsinvesteringer har vi siden slutningen af 2017 rejst næsten 400 millioner kr. i kundekapital og med de første ejendomsfonde opbygget en ejendomsportefølje på cirka 1,5 milliarder kr., siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

Sælger af de 3 ejendomme er den aarhusianske ejendomsinvestor Niels Albertsen, som Formuepleje i forvejen samarbejder med.

- Jeg har flere store byggeprojekter undervejs og er glad for salget af disse ejendomme til Formuepleje, udtaler Niels Albertsen, ejendomsinvestor med base i Aarhus.

Bettina Movang, ny ejendomsdirektør i Formuepleje, er ikke i tvivl om, at de 3 ejendomme lever op de strikse krav, der er til Formueplejes ejendomsinvesteringer.

NB! Jylland: Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes d. 26. september 2019.

- Vi bygger på en langsigtet investering og interessante beliggenheder med høj sikkerhed for huslejen. Det ser vi opfyldt med disse beliggenheder og ejendomme, som allerede er i fuld drift og til et lejeniveau, som ikke er for højt og med potentiale på lang sigt. Vi har set mange ejendomme undervejs og valgt meget fra, før vi slog til med købet af disse ejendomme, som vi er meget tilfredse med, siger Bettina Movang, der forklarer, at Formuepleje har været tøvende over for investering i nye boligprojekter og derfor primært er gået efter eksisterende ejendomme i god drift.

Men det vrimler ikke med egnede ejendomme, hvor pris, finansiering, afkast, kvalitet af ejendommene og beliggenhed går op i en højere enhed.

- Der er langt mellem snapsene forstået som attraktive ejendomme, der lever op til vores konservative tilgang og kan regnes hjem. Derfor er vi nødt til at være selektive, når vi investerer. Der er stor byggeaktivitet i de store byer i Danmark. Vi har været langt i undersøgelse af flere ejendomsprojekter og med sælgers forventninger til et potentielt lejeniveau har disse oftest været for høje på de tilbudte beliggenheder, specielt i Aarhus og København, forklarer
Bettina Movang.

- Vores tilgang er en anden end den sædvanlige i ejendomsbranchen. Vi adskiller os ved at have resultathonorar ligesom i den traditionelle del af Formueplejes forretning, og vi har maksimal transparens, således at det afkast vi stiller i udsigt er konservativt og efter alle omkostninger. Derudover benytter vi os udelukkende af fastforrentede lån, og vi beder om pengene fra kunderne, inden vi investerer, supplerer Søren Astrup.

Advokatfirmaet DLA Piper har været rådgiver i ejendomshandlen, der samlet oppebærer en værdi af et 3-cifret millionbeløb.

Formueplejes 2. ejendomsfond blev lukket for tegning i juni 2018 og rejste i alt 180 millioner kr. Størstedelen af de penge er nu investeret, da fond 2 tidligere har investeret i 2 ejendomme, henholdsvis en rækkehusejendom i Skåde Bakker tæt på Aarhus og ungdomsboliger under opførelse på Nørrebro i København.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse