En udvidelse af Esbjerg Havn med 975.000 kvm bliver forsinket med et halvt år, fordi et høringssvar fra FN-organisationen Unesco endnu ikke er afgivet.

Fanøs borgmester, Sofie Valbjørn fra Alternativet, trak sidste år FN's Organisation for Uddannelse, Videnskab og Kultur (Unesco) ind sagen om udvidelse af Esbjerg Havn, fordi Fanø Byråd er bekymret for udvidelsens konsekvenser for Vadehavets skrøbelige natur. Det skriver JyskeVestkysten.

Unesco er medvirkende til at den VVM-undersøgelsen, men FN-organisationen Unesco har stadig ikke afgivet et høringssvar, og sammen med andre faktorer forsinker det havnens udvidelsesplaner.

NB! Kommune og borgere som medspillere i byggeprocesser. Konferencen afholdes d. 12. september 2019.

- Det får bare den konsekvens, at der går et halvt år længere, inden staten kan beslutte, om ønsket kan imødekommes, men det er ikke en stram tidsplan fra havnens side - havnen har jo udvist rettidig omhu, fordi man ved, der kommer et problem på sigt, siger borgmester i Esbjerg og medlem af Esbjerg Havns bestyrelse, Jesper Frost Rasmussen, til JyskeVestkysten.

Esbjerg Havn strækker sig aktuelt over 4,5 millioner kvm, men havnen har et historisk højt aktivitetsniveau, og der er udsigt til, at havnen vil forsætte den stabile og lønsomme vækst, som havnen har oplevet de seneste 10 år. Men der bliver brug for mere plads, hvis vækstpotentialet skal forløses. Skal Esbjerg Havn følge med udviklingen på markedet, får havnen behov for at kunne udvide med 1 million kvm og 1 kilometer ekstra kaj frem mod 2030. Det viser analyser, som Esbjerg Havn har fået udarbejdet.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND