Salget af byggegrunde i nyt erhvervsområde syd for København tog fart i sommeren 2018, men gik herefter i stå. Nu skal det igen sparkes i gang.

Det gik hurtigt i sommeren 2018. I maj solgte Faxe Kommune den første byggegrund i udviklingsområdet Eco Valley Copenhagen til Entreprenør Jens H. Hansen.

Kort efter fulgte AB Lauridsen Maskiner og Johs. Møllers Maskiner, som tilsammen købte 3 grunde. Entreprenør Jens H. Hansen fandt derefter ud af, at virksomheden havde brug for endnu mere plads, og i løbet af få måneder havde Faxe Kommune således solgt 5 grunde i i det nye erhvervsområde langs Sydmotorvejen midt i Faxe Kommune.

Siden har der været stille om udviklingen af Eco Valley, men i forbindelse med Budget 2020 er politikerne i Faxe Kommune enige om, at der skal gang i udviklingen igen. I alt har byrådet valgt at afsætte 32 millioner kr. til byggemodning i de kommende 4 år fra 2020-2023.

De 12 millioner kr. er til fortsat byggemodning af Eco Valley, hvor der lige nu er 7 grunde på mellem 5.150 og 13.620 kvm til salg for priser, der starter ved 155 kr. per kvm.

- Dykker man ned i vores anlægsinvesteringer for de kommende år, så kan man se investeringer, som har erhvervslivet i fokus. Det er blandt andet byggemodninger. Vi er så centralt placeret på Sjælland, at der er god grund til at etablere sig hos os - og med fortsat tilflytning øger vi også muligheden for, at de rette folk til virksomhederne kan bo her, siger borgmester Ole Vive (V).

Eco Valley ligger dels tæt på god infrastruktur mod nord og syd, dels tæt på en kommende motorvej til Næstved. I disse år gennemføres en række massive investeringer i planlagte infrastruktur- og byggeprojekter i Østdanmark. De store milliardinvesteringer bruges på anlægsprojekter som udvidelse af motorvejsnettet, jernbaneanlæg, lyntoge og naturligvis den nye Femern Bælt-forbindelse.

Ud over de 12 millioner kr. til byggemodning i Eco Valley, er der afsat 20 millioner kr. til byggemodning både for boliger og erhvervsliv. Hidtil har det været private, som har byggemodnet de udstykninger, byrådet har medvirket til at lave lokaleplaner for.

- Vi har etableret en infrastrukturpulje på 1,5 millioner kr. årligt de kommende 6 år, altså sammenlagt 9 millioner kr. Puljen kan bruges til nye, fysiske anlægsarbejder, der forbedrer og udvikler kommunens samlede infrastruktur. Det kan være inden for transport, forsyning, digital kommunikation, mobilkommunikation, fiberudlægninger, fysik vejudstyr med videre, siger Eli Jacobi Nielsen, og tilføjer, at man med denne pulje også kan agere hurtigt med nødvendige initiativer, siger formanden for Teknik- & Miljøudvalget, Eli Jacobi Nielsen (DF).

Et enigt byråd i Faxe har vedtaget det samlede budget.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Stormflodssikring af by- og landområder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.