Selskab med base i Frederikshavn står bag plan om 2 fastfoodrestauranter ved Gigantium i Aalborg.

Ifølge Nordjyske vil selskabet Colosseum Ejendomme opføre 2 fastfoodrestauranter på hver især 500 kvm fordelt på 2 etager med drive-in og tilhørende parkeringspladser samt ekstra parkeringskapacitet tæt på rundkørslen ind til Gigantium.

Projektet er ikke i overensstemmelse med den gældende lokalplan for området, men politikerne i By- og Landskabsudvalget, som den 14. december 2023 har sagen på dagsordenen, er ifølge Nordjyske positivt stemte over for planen.

- Der er ingen tvivl om, at det ligger godt til en McDonalds og en Burger King, hvis det er det, der skal være der, siger by- og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V) til Nordjyske.

Aalborgs massive udviklingsprojekter. Konferencen afholdes den 26. september 2024.

Området omfatter et areal kaldet Niss' gård, der er ejet af selskabet N1 A/S og et kommunalt, grønt areal, der blandt andet rummer Jægerhytten, som benyttes af Aalborg Jagtforening.

By og Land vurderer, at fastfoodrestauranter vil påvirke den trafikale situation i området negativt samt forringe mulighederne for at sikre parkering til Gigantium. Derfor anbefaler By og Land, at der ikke igangsættes ny planlægning for fastfoodrestauranterne.

Cowi vurderer, at de 2 restauranter vil medføre 2.000 bilture i døgnet til området.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS