Coronakrisen har udfordret mange brancher og virksomheder, heriblandt flere af ATP Ejendommes kunder. Men en del af porteføljen har ikke mærket krisen.

Mens blandt andet hoteller har være hårdt ramt af coronakrisen, har andre af ATP Ejendommes lejere ikke mærket krisen. Nærmest tværtimod. Det er blandt andet de 32 dagligvarebutikker, som ATP Ejendomme ejer.

- Dagligvarebutikkerne går mod strømmen i forhold til resten af retailbranchen. De er ikke så konjunkturafhængige, og en krise som corona har ikke påvirket butikkernes omsætning. Selvom de onlinebaserede supermarkeder vinder frem, så tror vi på, at der er en fremtid for de fysiske butikker. Vi vil gerne som forbrugere kunne mærke på avocadoen og selv finde de bedste tomater. Derfor arbejder alle kæderne på at udvide deres butiksnet, siger Ronny Hviid, investeringschef i ATP Ejendomme med ansvaret for at investere i dagligvarebutikker i Danmark.

Ronny Hviid har siden 2016 investeret i dagligvarebutikker, og lige nu består porteføljen af 32 butikker fordelt på 31 ejendomme.

Erhvervslejelovens nye regler og krav. Kurset afholdes d. 1. september 2021.

- Vi har et godt samarbejde med Ronny og resten af holdet, da ATP Ejendomme er en professionel udlejer med fagligt kendskab til ejendomsdrift, fortæller Jørgen Modvig, der er teknik- og indretningschef i Rema 1000 Danmark og til daglig har ansvaret for de fysiske forhold omkring de 397 Rema 1000-butikker i Danmark.

Butikkerne giver et afkast på cirka 6 procent per år, og de erhverves typisk med en uopsigelig lejekontrakt på cirka 15 år. Netop den langsigtede relation er værdiskabende for både ATP Ejendomme og den specifikke dagligvarekæde.

Den lange kontrakt er ifølge ATP Ejendomme nøglen til det gode stabile afkast. En dagligvarebutik er langt mere låst i sin anvendelse end kontor- og boligejendomme. Derfor er lange uopsigelige lejekontrakter en afgørende faktor for, at porteføljen af dagligvarer er værdiskabende.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning