Fra 1. januar er det beboerne der vælger hvilket firma en ejendomsejer skal bruge til at energi-vurdere en ejendom. Det er kravet i en ny lov, som er trådt i kraft den 3. december: Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om totaløkonomisk rentable energiforbedringer.

I  paragraf 7 er nu tilføjet:

Inden udlejeren indgår aftale med et certificeret energi‐mærkningsfirma om beregning af energibesparelserne, skal udlejeren i ejendomme med beboerrepræsentation skriftligt over for beboerrepræsentanterne foreslå 2 mulige firmaer. Beboerrepræsentanterne kan inden 10 dage vælge, hvilket af de 2 firmaer udlejeren skal indgå aftale med.

__

Der er her tale om et markant nybrud, at det ikke længere er ejendomsejeren der vælger hvilket firma han vil samarbejde med. 

Det er også 1. step til det mere væsentlige formål: At ejendomsejere ikke kan vælge at lade deres eget firma eller "vennernes" firma stå for renovering og vedligeholdelse, og dermed selv (måske) kan regulere på priserne eller hvor udgifterne skal placeres hensigtsmæssigt (hvor det kan give huslejeforhøjelser). Det er en kilde til evig mistro blandt lejere.

 


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS