Det kommer til at koste Hvidovre Kommune 10 millioner kr. at man måtte standse et byggeri på Gl. Køge Landevej, selvom man havde udstedt byggetilladelse. Og det kommer sandsynligvis til at koste plan- og miljøchefen jobbet.

Økonomiudvalget godkendte mandag den 24. august, at forvaltningen indleder en afskedigelsessag mod kommunens plan- og miljøchef, Jana Eger Schrøder.

Fyringen kommer i kølvandet på sagen om et byggeri på Gl. Køge Landevej, som måtte standses, da det var i strid med den gældende lokalplan. Hvidovre Kommune havde fejlagtigt givet tilladelse til byggeriet. Kommunen vil dog ikke bekræfte, at det er netop dén sag, der koster plan- og miljøchefen jobbet.

NB! Bedre risikostyring og forsikring af byggeri. Seminaret afholdes d. 15. september 2015.

- Da der er tale om en personalesag, kan vi ikke udtale os nærmere om baggrunden for beslutningen om afskedigelse, siger direktør for Kultur, Miljø og Vækst i Hvidovre Kommune, Gert Stephan Nelth.

Det ulovlige byggeri på Gl. Køge Landevej 479 drejede sig om et 8 meter højt betonbyggeri med biludstilling og værksted, som ifølge Lokalplan 407 burde være opført helt ud til Gl. Køge Landevej, men som i dag ligger længere inde på grunden – kun 6 meter fra skellet til de villa-grunde, der ligger bagved på Strandlyst Alle og Frydenstrands Alle. Det skal nu rives ned, og Hvidovre Kommune har påtaget sig at dække omkostningerne på 10 millioner kr.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ny udbudslov KURSUS