Frank Jensen er stoppet som overborgmester for byen København, som han har gjort et meget stort arbejde for. Der er sat et punktum for en 10 års lang løbebane som frontfigur for Københavns udvikling.

I den tid har Frank Jensen ladet sig kende som en engageret og visioner byudvikler - en bykonge i ordets bedste betydning, bredt respekteret af ejendomsbranchen for sin evne til at gå i dialog med branchens aktører og den konstruktive måde at tage udfordringer på. Frank Jensen efterlader København som en blomstrende by med et godt international ry og stride strømme af udenlandske ejendomsinvesteringer.

Fremtidsprojekter som udvikling af Lynetteholmen og flere infrastrukturprojekter nød godt af Frank Jensens opbakning. Dertil kommer Frank Jensens engagement i den grønne omstilling af københavnske byggerier, som var en anden af hans mærkesager.

Frank Jensen gik også helhjertet ind i, at København skulle være en by for alle. Den bæredygtige by skulle også være socialt bæredygtig, selv om hans ønske om ”blandet by" med plads til både de rige med kravet om 25 procent almene boliger i nye udviklingsprojekter blev modtaget med skepsis af dele af ejendomsbranchen.

Som det nyeste tiltag på boligområdet så vi et forslag om at afskaffe den såkaldte tillægskøbesum, en byggeafgift der bremser for nybyggeri, både almen og privat, i de frie arelar i almene boligområder.

Tak til Frank Jensen for indsatsen.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Den nye Planlov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne