Købere af ejerlejligheder forhandler sig til større rabatter end for 1 år siden, viser nyeste tal fra Finans Danmark.

På landsplan forhandler køberne i gennemsnit prisen ned med omkring 63.300 kr. på en typisk ejerlejlighed på 80 kvm. Det svarer til et afslag på 2,25 procent og er næsten en fordobling i forhold til samme kvartal sidste år. Her var nedslaget i gennemsnit på 1,16 procent. Det viser nyeste tal fra Finans Danmark.

- Der er nye tider på ejerlejlighedsmarkedet. Stigende renter på boliglån, høj inflation og en aftagende interesse for boligkøb er med til at give boligkøberne bedre kort på hånden, når de skal forhandle om prisen. Det kommer i kølvandet på de seneste 2 år, hvor rigtig mange boliger er blevet solgt til høje priser og på næsten ingen tid, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

På landsplan er der knap 2 procent færre ejerlejligheder til salg sammenlignet med samme kvartal sidste år. Samtidig er der i 1. kvartal handlet 3.916 ejerlejligheder i hele landet. Det er et fald på knap 28 procent i forhold til 1. kvartal 2021.

Udvikling af nedslidte ejendomme og konvertering til nye formål. Konferencen afholdes den 4. oktober 2022.

Det er især køberne i København by, der har forhandlet sig frem til en større rabat i forhold til sidste år. De har i gennemsnit fået et nedslag på omkring 80.000 kr. fra den seneste annoncerede pris på en typisk ejerlejlighed på 80 kvm. Det er mere end en 4-dobling i forhold til samme kvartal sidste år, hvor der i gennemsnit kun blev forhandlet omkring 19.000 kr. i nedslag. Det svarer til et nedslag på 1,87 procent i dag, mod et nedslag på 0,49 procent for 1 år siden.

- Priserne på ejerlejligheder er kommet historisk højt op, samtidig med at renterne stryger i vejret. Det betyder, at det er blevet væsentligt dyrere at købe en bolig i dag end for blot få måneder siden, siger Ane Arnth Jensen.

- Samtidig ved vi, at det nye boligskattesystem – som træder i kraft den 1. januar 2024 – typisk vil betyde højere beskatning af lejligheder. Det kan være med til at lægge et yderligere pres på markedet, slutter hun.

I København by blev der i 1. kvartal 2022 solgt 1.596 ejerlejligheder. Det er 25 procent færre sammenlignet med 1. kvartal 2021.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS