Antallet af overnatninger på danske feriecentre er steget med 30 procent sammenlignet med tiden før corona.

Efter 2 års pandemi og deraf ustabil drift er den danske feriebranche ved at komme tilbage på sporet med udsigt til rekordtal. Sådan ser det ud hos ferieparkkæden, Landal GreenParks, der har 7 ferieparker i Danmark og driver 110 ferieparker fordelt i 9 europæiske lande.

2019 var det hidtil bedste år i Landal Danmarks historie, men nu ser det allerede ud til, at 2022 overgår det med flere længder. Ferieparkkæden har nemlig allerede 45 procent flere danske bookinger til både danske og udenlandske parker sammenlignet med 2019.

- Vi ser en ekstrem stor efterspørgsel efter særligt weekendferier og sommerferien, og tendensen med flere hverdagsferier i lavsæsonen, som blomstrede under pandemien, er fortsat ind i 2022, siger Kent Lodberg, der er salg- og marketing manager hos Landal GreenParks Danmark.

Det er ikke kun hos danskerne, at ferielysten er tilbage. Lige nu oplever Landal GreenParks en del flere bookinger fra internationale gæster sammenlignet med 2019, og gæsterne kommer primært fra Norge, Holland og Tyskland.

Udvikling af ferieboliger og ferieparker - regler, nye projekter og finansiering. Konferencen afholdes den 8. september 2022.

Hos VisitDanmark ser man en yderst positiv kurve i overnatninger generelt og for landets feriecentre. De senest tilgængelige tal viser, at danske overnatninger samlet set er steget med 17,8 procent fra april 2019 til april 2022 og på feriecentre med 29,9 procent. En vækst, der tyder på en yderst positiv sommerperiode.

I Aarhusregionen oplever man en stor fremgang, når man kigger på tallet for alle slags overnatninger i området. Fra april 2019 til april 2022 har der i Aarhusregionen været en stigning på 21,6 procent i antal overnatninger.

- Det er rigtig positivt, at gæsterne gerne vil Aarhusregionen. Vi oplever generelt en øget interesse for Aarhusregionen, som har et stort udbud af oplevelser indenfor blandt andet storby, natur, kyst, outdoor og kultur. Derfor har vi også de seneste 2 somre været danskernes foretrukne sommerferiedestination, siger Pia Lange Christensen, som er direktør i VisitAarhus, der er destinationsselskab for kommunerne Silkeborg, Skanderborg, Aarhus, Randers, Viborg, Syddjurs, Norddjurs og Favrskov.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032