Danske boligejere omlægger lån til lavere rente i usædvanlig høj grad. 8 ud af 10 nye lån er med fast rente. Det viser nye tal fra Finans Danmark.

Rentefald i 2. kvartal 2019 - fra et i forvejen lavt niveau - har fået rigtig mange boligejere til at konvertere til et billigere realkreditlån. I 2. kvartal blev der givet nye lån for 123,5 milliarder kr. til boligejerne, næsten 100 milliarder kr. af dem er med fast rente.

- Rigtig mange boligejere har benyttet sig af den særlige danske mulighed for at konvertere realkreditlån, nu hvor renten er historisk lav. Danskernes interesse for omlægning af realkreditlån er den højeste i 4 år. Sidst, vi så noget lignende, var i 2015, hvor det fastforrentede lån med rentekupon på 2 procent kom på banen, siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og Ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

- Nu er det fast rente på 1 procent, danske boligejere får glæde af. Det giver tryghed for familiens budget at lægge renten fast og få vished for rentebetalingerne de næste 30 år, siger han.

NB! Ny ejendomsvurderingslov og ejendomsbeskatning. Kurset afholdes d. 14. november 2019.

Vil man afdrage på sit lån, koster det 150-300 kr. efter skat om måneden per lånt million at vælge et fastforrentet lån frem for et lån med en variabel rente.

- Der er altså en lille merpris for at låse renten fast på det lave niveau i 30 år og dermed være sikret mod rentestigninger. Kommer der derimod yderligere rentefald, får boligejere med variabelt forrentede lån umiddelbart glæde af lavere renter, mens renten ikke ændrer sig for fastforrentede lån. Medmindre man har mod på en ny konvertering, siger Peter Jayaswal.

- Er man i tvivl, om det kan betale sig at lægge lån om, kan man kontakte sin bank eller sit realkreditinstitut om mulighederne. Vi oplever en stor interesse for at lægge lån om her midt i ferieperioden, derfor er det en god idé at være ude i god tid inden næste opsigelsesfrist 31. juli, siger Peter Jayaswal.

Hent statistikken.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland