Projektsalget er i vækst. I 2014 blev der handlet 1.206 boliger som projektsalg, i 2016 var tallet steget til 2.259, og alene i 1. halvår af 2017 er der handlet .1335 boliger som projektsalg. Faktisk var lidt mere end hver 20. bolig, som blev solgt i København i maj/juni - projektsalg. Mange købere brænder dog nallerne.

Danske Boligadvokater vil øge forbrugerbeskyttelsen og udarbejde nye retningslinjer for køb af projektboliger. Organisationen vurderer, at omkring 15 ud af 100 købere oplever, at deres bolig ikke står færdig på den aftalte overtagelsesdag. I grelle eksempler mangler hele rum – toilet eller køkken, i andre situationer er der ikke malet færdig eller boligen er fyldt med byggesjusk.

NB! Bestyrelsesarbejde i ejendomsselskaber. Konferencen afholdes d. 6. september 2017.

- I cirka 10-15 procent af handlerne får køberne ikke det, de har forventet, og der er ofte alvorlige mangler, fortæller advokat Jan Schøtt-Petersen og forklarer, at det er netop disse situationer, Danske Boligadvokater ønsker at undgå.

Ved projektsalg ser køber ofte kun en tom byggegrund, nogle tegninger og billeder på glittet papir, før der skal skrives under på købsaftalen. Køber er derfor nødt til at tro på, at projektudbyderen kan og vil levere varen.

NB! Boligudvikling i København 2017-2027. Konferencen afholdes d. 12. september 2017.

- Vi arbejder på at indlede et samarbejde med Danske Arkitektvirksomheder og Forbrugerrådet for at ændre på retningslinjerne for projektsalg, således at projektkøbere ikke risikerer at komme i klemme på samme måde som i dag. lyder det fra Jan Schøtt-Petersen.

Danske Boligadvokater foreslår blandt andet, at en del af købesummen først falder, når projektudbyderen har opfyldt handelen 100 procent.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne