Link Arkitektur, Arkitema og Arkitektbolaget er blevet udvalgt til projekteringen af et nyt akuthospital på 100.000 kvm i Växjö.

Link Arkitektur, Arkitema og Arkitektbolaget er udvalgt til projekteringen af et nyt akuthospital i Växjö. De 3 tegnestuer skal udvikle opgaven sammen med Skanska.

- For det første har teamet skabt et velfungerende, fleksibelt projekt, der imødekommer krav til bæredygtighed og omkostningseffektivitet samt sætter patienten i centrum igennem hele designet. For det andet glæder jeg mig over, at man andre steder i Norden også kan bruge nogle de designgreb, vi har udviklet i Danmark i forbindelse med sundhedsprojekter i blandt andet København, Aarhus og Aalborg, udtaler direktør for sundhed i Link Arkitektur Mette Dan-Weibel.

Boom i Logistik- og industri-ejendomme - udvikling og investeringer. Konferencen afholdes den 20. april 2022.

Hospitalet skal er designet logistisk effektivt. Med korte gåafstande, godt overblik for personalet og separate flows får de lokale et effektivt og patientsikkert sygehus. Personalet har effektive færdselsgange i deres daglige arbejde og intuitiv wayfinding gør, at patienterne ikke farer vild på hospitalets gange.

- Vi er først og fremmest enormt glade og stolte over at få tilliden fra bygherre. Teamet ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med Skanska og Region Kronoberg og skabe et fremtidssikret sygehus i Småland, siger Urban Blomberg, arkitekt hos Arkitema.

Hele projektet har høje ambitioner for bæredygtighed på både kort og lang sigt. På kort sigt har fokus været på at reducere energiforbrug og klimapåvirkning fra materialer. På længere sigt er der designet en robust og rationel struktur, der kan udbygges med minimal påvirkning af sygehusets drift.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032