Dansk Supermarked er klar til at investere milliarder i udvikling af sine bygninger i hele landet og opføre lejeboliger. Alene i de kommende 12 måneder investeres 2 milliarder kr. i ejendomsudvikling og IT. Et projekt til 120 millioner kr. i Vejle er således blot første skud på stammen. Derefter følger 2 projekter i Aarhus.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad er Dansk Supermarked blandt Danmarks 3 største ejendomsbesiddere med ejendomme for 25-30 milliarder kr. Koncernen har netop søsat et bolig- og butiksprojekt til 120 millioner kr. ved Føtex på havnen i Vejle.

I forvejen ejer Dansk Supermarked 140 lejeboliger i blandt andet København, Aarhus og Aalborg, men projektet i Vejle rummer også 48 lejeboliger.

- Det her er det første projekt, som Dansk Supermarked ikke bygger til en ny Bilka, Føtex eller Netto. Men her i Vejle har vi en god grund, der ligger centralt, og vi går nu i gang med at skabe bedre værdier i den store bygningsmasse vi har. Derfor fjerner vi de gamle bygninger, vi har, og bygger nyt, hvor det giver mening, siger Kim Langkjær Fuglsang, ejendomschef Dansk Supermarked Group, til Vejle Amts Folkeblad.

 NB! Vejle investerer 11 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 13. juni 2018. 

Han vurderer ifølge avisen, at selskabet alene de kommende 12 måneder investerer 2 milliarder kr. i ejendomsudvikling og i nyt IT. Og her lægger ejendomsinvesteringerne beslag på langt størstedelen af summen.

Når projektet i Vejle er afsluttet, rettes fokus på 2 projekter i Aarhus, blandt andet til Storcenter Nord på den tidligere Gasa-grund.

Den ændrede strategi med fokus på koncernens ejendomme kommer som en naturlig følge af, at Salling Fondene, der består af Købmand Herman Sallings Fond og Købmand Ferdinand Sallings Mindefond, i slutningen af 2017 indgik aftale med om A.P. Møller – Mærsks overdragelse af 19 procent af aktierne i Dansk Supermarked Group for 5,53 milliarder kr. Derved blev Salling Fondene eneejer af Dansk Supermarked, der har en egenkapital på 5 milliarder kr.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND