Inden 2025 vil midtjyske ABC Pavilloner, som producerer præfabrikeret modulbyggeri, mindske virksomhedens klimabelastning med 50 procent.

Danmark går forrest i kampen for grøn omstilling med målet om at reducere mængden af drivhusgasser med 70 procent i 2030 i forhold til niveauet i 1990. De ambitioner vil ABC Pavilloner i Engesvang, som producerer præfabrikeret byggeri, bakke op om med en ny klimastrategi, der skal føre til en reduktion af modulproducentens CO2-udledning med 50 procent i 2025 sammenlignet med niveauet i 2019.

- Derfor har vi nu fastlagt en strategi for, hvordan vi her i virksomheden kan reducere vores klimabelastning gennem målbare indsatsområder. Vi har i forvejen et stort fokus på bæredygtigt byggeri, men med strategien går vi skridtet videre og er klar til at blive holdt op på vores mål, fortæller direktør i ABC Pavilloner, Kjeld S. Facius.

Konkret vil ABC Pavilloners ambitioner om at halvere egen CO2-udledning således i endnu højere grad blive forankret i alle dele af virksomheden lige fra produktionsprocessen, hvor materialevalg og -forbrug vil være indsatsområder, til affaldshåndtering og de fysiske produktionsfaciliteter.

- Alle dele af virksomheden er blevet gennemgået med klimabrillerne på. Det har resulteret i flere tiltag allerede, hvor et særligt omfattende indsatsområde eksempelvis er energirenovering af lokaler og produktionshaller, hvor 90 procent af byggeprocessen foregår. Her har vi blandt andet netop reduceret antallet af lysarmaturer til en tredjedel i produktionshallerne og samtidig udskiftet med LED-lys, forklarer Kjeld S. Facius.

CONTAINER- og modulbyggeri - økonomi, nye teknologier og markedsbehov. Konferencen afholdes den 15. september 2020.

Derudover har ABC Pavilloner også dyrket 3.000 kvm vildeng på virksomhedens grund, som skal fremme biodiversiteten i området, mens der også er etableret et anlæg til at separere regnvand og spildevand.

Genanvendelse har været i fokus i mange år
Det er dog ikke nyt, at ABC Pavilloner fokuserer på bæredygtigt byggeri. Foruden at opføre alle modulerne i træ, som er et CO2-neutralt materiale, har virksomheden siden 2006 genanvendt store dele af byggematerialerne fra omkring 1.200 udlejede moduler.

Genanvendelsen sker ved, at modulerne efter en udlejningsperiode bliver fragtet retur til ABC Pavilloner, som afmonterer og genbruger elementer i nye moduler, og det vil man fokusere endnu mere på fremadrettet.

- Nogle af vores moduler opfylder midlertidige behov, men i stedet for at kassere materialerne, når der ikke længere er brug for dem, genanvender vi de forskellige elementer. På den måde bidrager vi til at skabe en cirkulær økonomi, hvor vi tilfører materialerne værdi i en så lang periode, som det er muligt, forklarer Kjeld S. Facius.

- For os er det vigtigt at tænke i genanvendelse af materialer, da byggeaffald udgør omkring 35 procent af alt affald i Danmark og dermed er et væsentligt område at sætte ind i den grønne omstilling, uddyber han.

Foruden at genanvende elementer til nybyggeri vil virksomheden iværksætte et initiativ, hvor overskydende brædder og konstruktionstræ, der ikke kan anvendes til nybyggeri, bruges til afbrænding. På den måde kan træet sammen med varmepumper erstatte brugen af gas til opvarmning af virksomhedens produktionshaller og lokaler på 20.000 kvadratmeter, hvilket vil reducere CO2-udledningen yderligere.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ungdomsboliger på et modent marked

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS