Danmarks billigste hus er 92 kvm stort og ligger på en 2.670 kvm stor grund, der er omkranset af marker og giver udsigt til Husby Sø i den vestjyske by Stadil.

En nyudbudt ejendom i Stadil omkring 10 kilometer fra Ringkøbing er sat til salg for 75.000 kr., hvilket ifølge Boliga gør den til Danmarks billigste lige nu.

Men i budgettet skal man så også indregne omkostninger til håndværkere, byggematerialer og måske leje af et par maskiner. Huset er nemlig renoveringsmodent, skriver mægleren fra Nybolig Ulfborg i salgsopstillingen.

- Væggene står endnu, vinduerne er tilnærmelsesvis tætte. Du træder ikke igennem gulvet, det er i hvertfald ikke sket endnu. Indenfor er der lidt møblement, og når du bevæger dig ud af huset, så er haven faktisk ganske fin, lyder det.

NB! Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes d. 5. september 2018.

Så selvom huset i sig selv ikke har fået kastet spandevis med lovprisende tillægsord efter sig, så er der potentiale, når det handler om selve grunden. Den er nemlig omkranset af marker, og der er udsigt til Husby Sø.

Ifølge Boliga.dk koster husene i lokalområdet typisk 5.980 kr. per kvm - mens Danmarks billigste hus blot står til 815 kr. per kvm.

Den samlede pris på de 75.000 kr. er dog stadig noget højere end sidste års billigst handlede hus. I sønderjyske Augustenborg blev der nemlig solgt et hus for bare 20.000 kr.

En lotteriseddel kaldte mægleren bag salget det, fordi det stadig var fredet. Altså kunne man enten købe sig til en stor udgift til renovering - eller hvis man kunne få fredningen ophævet: en sjældent billig grund.

Det behøver man dog ikke bekymre sig om, hvis man køber det vestjyske hus - der er nemlig ingen fredning på den ejendom.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter