Danica har erhvervet halvdelen af den 28.000 kvm store Christiansholm, som ligger i havneløbet overfor Nyhavn og Skuespilhuset. Selskabet forventer, at der på øen bliver bygget boliger og erhverv for 1 milliard kr.

I 2017 ophører alle lejeaftaler på Christiansholm - også kaldet Papirøen. Indtil da vil By & Havn i samarbejde med Københavns Kommune finde ud af, hvad Christiansholm i fremtiden skal anvendes til.

Der skal sandsynligvis udformes en ny lokalplan for området, og nogle af bygningerne skal måske bevares. Nu er Danica også trådt ind i et nyoprettet selskab, der skal forstå udviklingen af den centralt beliggende ø.

NB! Byudvikling i Ørestad - nye projekter til 10 milliarder. Konferencen afholdes d. 12. november 2014.

- Jeg kan bekræfte, at Danica er trådt ind som investor; vi ejer 50 procent af et nydannet udviklingsselskab, CØ P/S. Christiansholm ø har en attraktiv beliggenhed, og vi opfatter det som en langsigtet, værdifast investering for vores kunder, siger ejendomsdirektør Peter Mering til Berlingske Business.

Han oplyser, at der ikke er truffet beslutning om, hvad eller hvor meget der kan blive bygget på øen, men avisen gætter på, at der vil blive bygget omkring 40.000 kvm overvejende boliger kombineret med blandt andet kontorer til 1 milliard kr.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter