Kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune besluttede på et møde den 16. februar 2021, at DAB skal stå for byggeriet af et nyt plejecenter med 40 boliger.

Boligselskabet Stevns ved DAB var ligesom andre boligselskaber indbudt til at afgive tilbud på opgaven om at stå for at bygge Stevns Kommunes nye plejecenter. Efter gennemgang af de indkomne tilbud, var Boligselskabet Stevns det boligselskab, der bedst opfyldte kriterierne. Kommunalbestyrelsen vedtog derfor på et møde den 16. februar 2021 at indgå aftale med selskabet.

- Alderssammensætningen blandt vores ældre ændrer sig. Blandt andet får vi flere ældre, som er pleje- og omsorgskrævende, og vi har derfor behov for flere plejecenterboliger, hvor vi kan imødekomme fremtidens behov, fortæller kommunens borgmester, Anette Mortensen.

Næste skridt er, at boligselskabet under inddragelse af blandt andre ældrerådet, medarbejderrepræsentanter samt øvrige relevante samarbejdspartnere skal udarbejde et projektforslag. Derefter skal byggeriet i udbud, så boligselskabet kan finde frem til den entreprenør, der skal stå for selve byggeriet og først derefter vil selve opførelsen gå i gang.

Plejeboliger til 10 milliarder. Konferencen afholdes den 15. april 2021.

Der er altså flere milepæle, der skal nås, inden det nye plejecenter kan tages i brug.

Det nye plejecenter kommer til at rumme 40 boliger, fællesarealer og servicearealer. Stevns Kommune forventer, at det står klar til indflytning efter 1. juni 2023. Plejecentret skal bygges i Store Heddinge/Bjælkerup bag ældreboligerne og plejecentret Stevnshøj med tilkørsel fra Haubergvej.

Stevns Kommune bliver bygherre for servicearealerne og dermed ejer af dem. Det er der afsat 11 millioner kr. til.

I første omgang havde kommunen tænkt sig at leje leje servicearealerne fremfor at eje dem. Det blev dog lavet om, da de boligselskaber, der var indbudt til at afgive tilbud på opgaven, gjorde kommunen opmærksom på, at kommunen som bygherre vil kunne afløfte moms, hvilket boligselskaberne ikke har mulighed for.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS