EDC oplever nu, at der er mere trafik på mæglerkædens hjemmeside. De seneste 4 uger, har der generelt ellers været lav aktivitet på boligmarkedet.

Efter snart 4 uger med begrænset aktivitet mellem danskerne på grund af coronavirus, begynder vi at se ændrede adfærdsmønstre og metoder til at opretholde en så normal tilværelse som muligt. På boligmarkedet viser det sig nu i form af endnu mere trafik på EDC’s hjemmeside, som er den mest besøgte boligportal i Danmark.

Her registreredes et kortvarigt dyk i trafikken, lige efter at statsminister Mette Frederiksen chokerede os alle den 11. marts med delvis lukning af samfundet, men allerede efter få dage var brugerne tilbage, og trafikken har siden været på et højere niveau, end i samme periode sidste år, idet der i år i marts er 15 procent flere besøgende end sidste år.

- Tallene demonstrerer, at der stadig er mange købere i markedet, og jeg er da positivt overrasket over aktiviteten på vores hjemmeside kun var ramt i to dage. Det ser ud til, at de boligsøgende hurtigt har tilpasset sig og fortsætter boligjagten, men med mindre fysisk kontakt med mægleren, siger kommunikationschef Jan Nordmann fra EDC.

– På nettet kan køberen hurtigt sortere i interessante og mindre interessante ejendomme, og så nøjes med at komme på fremvisning i de mest oplagte, siger han.

Jan Nordmann fortæller, at der ganske vist er færre fremvisninger lige nu, men at det til gengæld er de mest købsparate købere, der er i markedet.

- Det er de færreste, der vil købe en bolig, uden at have stået fysisk i den, så derfor fremviser vi fortsat boliger. Det er min klare oplevelse fra vores mæglere, at de købere vi ikke ser så meget til lige nu, er de, der alligevel ikke var modne til at slå til, men som blot orienterede sig om mulighederne og som måske først planlagde en flytning om et eller 2 år.

På grund af smittefaren med coronavirus viser EDC kun boliger frem 1 til 1, det vil slige kun for en køber ad gangen, som naturligvis kan bestå af et par eller en familie. Der arrangeres slet ikke åbent hus i øjeblikket.

Hos ejendomsmæglerkæden glæder man sig over danskernes evne og vilje til at lægge vanerne om og samtidig opretholde aktiviteten i samfundet.

- Naturligvis skal vi først og fremmest passe på os selv og hinanden, men vi skal også i videst muligt omfang prøve at undgå en alt for dyb og langvarig økonomisk krise som følge af sundhedskrisen. Jeg er derfor fuld af lovord og taknemmelighed overfor de mange, der med opfindsomhed og smidighed løser de udfordringer, vi står overfor. Det gælder boligsælgere og –købere, men naturligvis også i alle andre brancher, der er ramt af den aktuelle krise, siger Jan Nordmann

Hjemmesiden edc.dk er for 11. år i træk den mest besøgte boligportal i Danmark. På hjemmesiden har man valgt at vise boliger til salg fra alle landets ejendomsmæglere, uanset kædetilhørsforhold. Ligeledes kan man på siden gratis tilmelde sig et køberkartotek, hvor man får besked om alle nye boliger til salg fra alle mæglere.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Fremtidens betonbyggeri

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030