Supersygehuset i Gødstrup sætter nu gang i byggeriet af 2 energivenlige datacentre. Coromatic står for hele teknikentreprisen af de nye centre, som skal have bedre driftsøkonomi og større bæredygtigt.

Coromatic sætter nu gang i byggeriet af 2 energivenlige datacentre ved det nye supersygehus, som Region Midtjylland bygger i Gødstrup ved Herning. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Mængden af sundhedsdata, som regionen skal håndtere, er omfattende, da alle patientjournaler er elektroniske. Derfor er der strenge sikkerhedskrav til, hvordan borgernes data bliver opbevaret, så man let og sikkert kan følge patienthistorikken. Men regionens krav til en digital infrastruktur handler også om, at det er nødvendigt at have en stærk dataforbindelse, der understøtter hurtigere informationsudveksling hospitalerne imellem, da det i sidste ende giver hurtigere behandlingsforløb for patienterne – for eksempel, når røntgenbilleder skal udveksles eller prøveresultater foreligger.

JYLLAND: SENIOR-bofællesskaber - 80.000 potentielle - ideer, udvikling og byggeri. Konferencen afholdes d. 8. september 2020.

- De nye datacentre skal naturligvis også kunne understøtte et krav om optimal oppetid. Intet mindre er godt nok – det giver sig selv, når vi har med et hospital at gøre, hvor der foregår kritiske operationer. Så det er en central del af løsningen, at vi har ekstra fokus på oppetiden. Vi gør på alle fronter vores ypperste for at leve op til Region Midtjyllands strenge krav til de nye datacentre, fortæller Martin Vinding, Project Manager hos Coromatic, som er projektleder for opbygningen af de 2 datacentre, i meddelelsen.

De nye centre ved supersygehuset Gødstrup bliver opbygget dels ud fra de skræddersyede behov og dels ud fra de bedste erfaringer fra lignende projekter.

Sikring af ejendomme - terror, indbrud, hvidvask og IT-angreb. Konferencen afholdes d. 10. september 2020.

- Vi er vant til at levere optimal oppetid, og det gør vi blandt andet ved at bygge 2 centre for at sikre redundansen. Det betyder, at hvis der sker noget med det ene datacenter, så vil det andet altid kunne træde i stedet. Alle kølerør til serverne er monitoreret så et eventuelt læk eller temperaturfald hurtigt kan undersøges og udbedres, inden der opstår skade eller nedetid for serverne. Desuden er der adgangskontrol og brandalarmsystemer, der tager højde for brand, så vi til alle tider kan sikre både data, drift og oppetid, siger Lars Frandsen, BA Director, ICS Denmark, som er øverst ansvarlig for projektet hos Coromatic.

De nye datacentre bliver langt mere bæredygtige og for en bedre driftsøkonomi end hidtil. Region Midtjylland forventer, at det nuværende energiforbrug bliver reduceret med en tredjedel. Besparelsen opstår blandt andet ved at anvende bedre køleteknikker som eksempelvis frikøling.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter