Den danske arkitektvirksomhed Cobe har netop åbnet udstillingen "Our Urban Living Room" i det verdenskendte arkitekturgalleri Aedes Architecture Forum i Berlin.

Cobes udstilling åbnede fredag den 17. januar 2020 ved en stor event med taler af blandt andet Cobes grundlægger, Dan Stubbergaard, den danske ambassadør i Tyskland, Friis Arne Petersen og Aedes grundlægger, Kristin Feireiss.

"Our Urban Living Room" tager sit udgangspunkt i bogen af samme navn og har fokus på arkitektvirksomheden Cobe, der siden grundlæggelsen i 2006 har fået et stort gennembrud både herhjemme og internationalt.

Udstillingen viser udvalgte Cobe-projekter, der tilsammen fortæller en historie om Københavns arkitektoniske udvikling, og om hvordan den udvikling og forandring har påvirket folks levevilkår.

Hos Cobe ser man byen som en udvidet dagligstue, og tegnestuen bestræber sig på at skabe bygninger, byrum og byer, der inviterer borgerne til at bruge og definere dem som deres egne. Denne tankegang ligger bag Cobes projekter og er temaet for udstillingen.

Lynetteholm, Nordhavn og Refshaleøen - 200 milliarders byggeri. Konferencen afholdes d. 16. juni 2020.

- Vores by er vores hjem, og netop den indstilling ligger til grund for Københavns succes i dag. Jo mere vi holder af byen, des bedre behandler vi den. Jo bedre arkitekterne designer den, des mere vil folk have lyst til at bo i byen og være stolte af den. Det er ikke et spørgsmål om byens skønhed, elegance eller rigdom, men om social levedygtighed og urbant demokrati, siger Dan Stubbergaard, arkitekt og grundlægger af Cobe.

Med udstillingen inviteres de besøgende til at træde ind i Cobe’s kæmpestore træreol, der indeholder modeller, billeder, tekster, tegninger og meget andet, og som de besøgende kan kravle ind i, mærke på og lytte til. Bogen "Our Urban Living Room" står i reolen rundt omkring i udstillingen, og udstilling og bog går på den måde hånd i hånd.

Bogen "Our Urban Living Room" udkom i 2016 i forbindelse med Cobes store udstilling af samme navn på Dansk Arkitektur Center, der kunne opleves fra oktober 2016 til januar 2017.

Udover Cobe’s mange projekter i Danmark har tegnestuen også et støt stigende antal projekter i udlandet – især i Tyskland. Projekterne inkluderer blandt andet Adidas Halftime – et kombineret møde- og konferencecenter for Adidas’ ansatte, besøgende og brandambassadører, der åbnede i sportgigantens hovedkvarter i Sydtyskland i 2018. Andre projekter inkluderer Deutzer Hafen, der transformerer Køln’s tidligere industrihavn til et nyt bykvarter, og Europahafenkopf i Bremens gamle industrihavn bestående af nye boliger og kontorbygninger.

Udstillingen vises fra den 18. januar 2020 – 29. april 2020 hos Aedes Architecture Forum, Christinestr. 18-19, 10119 Berlin. Udstillingen har gratis entré.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ny udbudslov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Hvordan vi får mere liv i bykernerne