C.F. Møller Architects er som eneste skandinaviske virksomhed gået videre til finale I konkurrencen om at skabe en ny stationsbygning og byrum i Altona, Hamborg i Tyskland.

I alt 15 arkitektvirksomheder var indbudt til at deltage i den internationale konkurrence, og af dem er 3 gået videre til fase 2, hvor forlagene vil blive bearbejdet yderligere efter input fra bygherre, som er Byen Hamborg i samarbejde med udviklingsselskabet ProHa Altona og Deutsche Bahn Station & Service. Udover C.F. Møller Architects, så er GMP fra Hamborg og Baumschlager Eberle fra Østrig, med kontor i blandt andet Hamborg, gået videre til den afgørende fase.

Forslaget fra C.F. Møller Architects skiller sig ud med skabelsen af et nyt offentligt og grønt byrum til lokalsamfundet samtidig med, at det løser selve infrastrukturen omkring stationen og opgaven med at skabe et hotel og et kontorhus.

- Vi er stolte over at være udvalgt til at forsætte i fase 2 af konkurrencen om Bahnhof Altona i Hamborg. Projektet skal være et fyrtårn i den fremtidige udvikling af kvarteret Altona Nord. Vores vision for projektet er at binde station, bydel, hotel og kontorhus sammen med en markant grøn profil, der afspejler Hamborgs grønne fokus. Vi glæder os til at arbejder videre med projektet i den kommende fase med afsæt i den feedback vi fra bygherre, udtaler Mads Mandrup Hansen, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects.

NB! Jylland: Projektstyring i byggeriet. Kurset afholdes d. 14. november 2018.

- Konceptet bag vores forslag har som ambition at sætte standarden for fremtidens transport-knudepunkt i byerne. Det betyder, at vores koncept er baseret på en idé om åbenhed og tilgængelighed med et urbant rum med fokus på behovet hos cyklister og fodgængere. Hvor flowet til og fra stationen interagerer med en generøs grøn strategi, og byggeriet giver lige så meget tilbage til byen, som dets fodaftryk optager ved at tilbyde en grøn park på toppen af taget. En ekstra feature er projekts klimatilpasning, hvor det grønne tag er i stand til at absorbere store mængder regnvand og forsinke nedsivningen af vandet. Således bliver stationsbygning, klimatilpasning og en ny park samlet i en løsning, uddyber han.

Forventningen er, at den endelige vinder findes inden sommeren.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse