NREP har valgt Casa som totalentreprenør til opførelsen af den nye bymidte i Herlev, hvor kommunens rådhus vil smelte sammen med detailhandel, erhverv og nye lejeboliger. Det nye by- og handelscentrum forventes at stå helt færdig i 2023.

Ejendomsudvikleren og -investoren NREP har indgået aftale med Casa om at stå for opførelsen af det nye Herlev Bymidte. Projektet vil fra 2023 samle de borgervendte dele af rådhuset med en stor Føtex på cirka 5.500 kvm, butikker, liberale erhverv, sundhedshus, fitnesscenter og 135 nye lejelejligheder i en ny bymidte, hvor der desuden etableres en station på den kommende letbane.

- Der bliver tale om fremtidsrettet byudvikling, hvor services, der retter sig mod borgerne – dagligvareindkøb, lægebesøg, apotek, kommunale tjenester og lignende – placereres centralt i et samlet hele. Vi har stor erfaring i at udvikle og drive succesrige bycentrum, og den model som opføres i Herlev er både robust og vil skabe øget aktivitet. Vi ser frem til at opføre kommunens nye centrum sammen med en dygtig entreprenør som CASA, siger Thomas Riise-Jakobsen, partner i NREP.

Årstidernes Arkitekter og Arkitema har med Norconsult som ingeniør tegnet og udviklet det nye by- og handelscentrum, og NREP afventer nu sammen med Casa, at den formelle byggetilladelse falder på plads, så arbejdet kan gå i gang.

I alt 57.000 kvm skal etableres i en blanding af nybyggeri og renovering, og projektet bliver det til dato største renoveringsprojekt for Casa, hvor direktør Torben Modvig glæder sig.

- Casa har har det seneste år investeret ekstra kræfter i at styrke vores renoveringsafdeling i vest og samtidig opbygge en afdeling i øst. Siden er tilgangen af nye projekter blot vokset og vokset, og Herlev Bymidte er den foreløbige krone på værket for os, siger Torben Modvig.

Det eksisterende butiksområde i Herlev Bymidte vil blive nyrenoveret og forventes at stå færdig i 2022. Det kommer til at bestå af kælder, stueplan og førstesal centreret omkring en ny og større Føtex, og vil desuden indholde butikker, erhvervslokaler og parkering.

I 6-8 etager over bymidten bygges c135 nye lejeboliger, som vil spænde fra cirka 50-130 kvm og med op til 5 værelser. De første lejligheder vil stå færdige i løbet af 2022. På taget af butiksdelen etableres et gårdmiljø til de nye beboere samt parkering og cykelparkering. De fleste lejligheder får vestvendt altan, som dermed vil bidrage til livet mod gårdrummet.

På hjørnet af Herlev Hovedgade og Herlev Ringvej opføres det helt nye 11 etager høje Erhvervstårnet. I bunden af tårnet etableres det nye bycentrums "Borgertorv", hvor Herlevs beboere kan komme i direkte kontakt med Herlev kommune. Det nye rådhus indtager et antal etager længere oppe i tårnet, mens de øverste af husets etager indrettes som almindelige kontorlejemål.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032