I dag blev grundstenene lagt til Lego House i Billund. Det 12.000 kvm store byggeri, som Bjarke Ingels Group har tegnet, bliver 23 meter højt og får en 2.000 kvm overdækket plads.

Fra 2016 forventes 250.000 årligt besøge Legos nye oplevelsescenter i Billund. I dag blev grundstenene til det huset lagt.

- For mig er Lego-klodsen indbegrebet af systematisk kreativitet - at stringensen og rationaliteten i Lego-klodsen tillader børn i alle aldre uendelige muligheder for at skabe deres egne verdener og leve i dem gennem legen. Vi er blevet inspireret af Lego-klodsens modularitet til at skabe Lego House. Bygningen vil fremstå som en sky sammensat af Lego-klodser, der indvendigt danner rum til udforskning og udstillinger for besøgende. På ydersiden danner stabelen af klodser taget til en overdækket plads og et bjerg af indbyrdes forbundne terrasser og legepladser, siger Bjarke Ingels.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Byudvikling for 62 milliarder i Vejle og Trekantområdet 2015 - 2025. Konferencen afholdes d. 24. november 2014

Når Lego House byggeriet er færdigt i 2016, vil en gigantisk Lego-klods sidde på toppen af den 23 meter høje bygning, der dækker et areal på 12.000 kvm – herunder en overdækket plads på 2.000 kvm, som der vil være fri adgang til.

- Vi er stolte af, at Lego-koncernen har valgt Billund som placering for Lego House. Det er et vidnesbyrd om den stærke forbindelse, der har været gennem årtier mellem virksomheden og lokalsamfundet, og det er et vigtigt bidrag til den fremtidige udvikling af vores by, siger borgmester i Billund, Ib Kristensen.

Den største del af Lego House bliver for betalende gæster og består af fire specialdesignede legezoner. Udstillingerne og oplevelserne i legezonerne giver gæsterne helt unikke Lego-oplevelser, hvor de både skal bruge hoved og hænder. Desuden bliver gæsterne præsenteret for historien om familie-virksomheden og udviklingen af Lego-produkterne, Legos brand og Lego-koncernen. Lego House er et af Lego Koncernens bidrag til visionen om Billund som Capital of Children.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter