Genåbningen ligger efterhånden længe tilbage. Derfor har butikkerne nu også i høj grad kunnet indhente det forsømte, og restancerne når nu til laveste niveau siden marts 2020. Det viser en opgørelse fra EjendomDanmark.

Omkring 1,5 år efter den første store nedlukning, er butikkerne nu ved at være tilbage på fode. Deres restancer – altså den ubetalte leje – er efter et fald på 300 millioner kr. nu nået ned på laveste niveau siden marts 2020.

- Det er tiltrængt, at særtilstanden for butikkerne forsvinder, og normalen kan vende tilbage. Det har ikke været let, og jeg ved, at mange udlejere har taget tab for deres erhvervslejere, men nu er vi forhåbentlig et sted, hvor vi kan se frem, siger administrerende direktør Jannick Nytoft, EjendomDanmark.

Butikkernes restancer er i august på 2021 på 4,6 procent, hvilket svarer til, at der er manglende betalinger for 1,2 milliarder kr. I marts 2020 var det 700 millioner kr.

Lagerbeskatning af fast ejendom. Kurset afholdes den 30. september 2021.

Det er ikke alene for butikkerne, at der er faldende restancer. De samlede – altså for alle områder – er faldet med 900 millioner kr. siden sidste måned. Dermed er de samlede restancer nu er 2 milliarder kr.

- Det er stadig mange penge, men for præcis 1 år siden var det 1,5 milliard højere. Optimalt var der slet ikke udfordringer, men når det alligevel er gået så godt, skyldes det primært en løsningsorienteret tilgang fra begge parter. Der har været dialog og et ønske om at finde en fælles vej gennem krisen. Det er forbilledligt og viser, at konflikten er det usædvanlige, siger Jannick Nytoft.

EjendomDanmark har opgjort restancerne løbende under hele coronakrisen.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Stormflodssikring af by- og landområder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS