Der er investeret over 20 milliarder kr. langs 1. etape af letbanen i Odense, og investeringsvillighed er der også brug for i Vollsmose. Men en del af 2. etape af letbanen kan blive udskudt.

Ifølge Fyens. dk er Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) klar til at udskyde en del af 2. etape af letbanen. Letbanens etape 2 består af 2 forgreningslinjer til etape 1. Den sydlige gren går fra Vesterbro til Odense Zoo, og den nordøstlige gren går fra krydset Ørbækvej/Nyborgvej ned af Ejbygade og gennem Vollsmose til Seden.

Det er den sydlige gren, som borgmesteren vil udskyde. For at sikre investeringer i Vollsmose skal der til gengæld ikke røres ved den del, der går gennem Vollsmose til Seden. Etape 2’s nordlige gren til Vollsmose og Seden hænger tæt sammen med infrastrukturplanen for Vollsmose, der lægger op til at åbne bydelen op for resten af byen. Her tiltænkes letbanen en central rolle i omdannelsen.

TRÆ - højhusbyggeri og større projekter - udfordringer, løsninger og økonomi. Konferencen afholdes den 24. september 2020.

- Vi ved, at der er stor villighed til at investere der, hvor vi anlægger letbane og letbanestationer - for eksempel er der samlet set investeret over 20 milliarder langs banens etape 1. Den effekt har vi brug for ude i Vollsmose, hvor vi skal rive over 1.000 boliger ned og bygge et helt nyt område op, som på ingen måder ligner det gamle. Og den plan har de 3 borgerlige partier også skrevet under på, siger borgmesteren ifølge Fyens.dk.

Borgmesteren slår dog også fast, at han vil ikke droppe strækningen fra Sukkerkogeriet til Odense Zoo.

Letbanens etape 2 omfatter i alt 12,1 kilometer letbane med 14 nye letbanestationer – 5 på den sydlige forgrening og 9 på den nordlige.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aalborgs massive udviklingsprojekter