Sydfynske Ærø har haft rekordstigninger i huspriserne det sidste år: Priserne er steget med 29 procent.  Gennemsnitsstigningen for hele landet er 2,5 procent her per 1. juli 2019. Det er især i udkantskommuner at priserne stiger markant viser tal fra boligsiden.dk. 

Efter mange års ørkenvandring er Ærø blevet opdaget af diverse trendsættere, som har bosat sig på øen, og tilført den ny energi. Øen er især kendt for den fredede by Ærøskøbing, som bringer Dragør og Gl. Skagen i erindring. Her er der kommet eksklusive små hoteller, som Monicas og Arnfeldts Hotel, hvor værelser koster 1.500-2.000 kr per nat. Byen har også fået en af Danmarks største kunstudstillinger med international kunst - den 1.000 kvm store Ærø Kunsthal. Desuden er flere mere eksklusive butikker dukket op.

Øen har 6.000 indbyggere, men får hver sommer besøg af 300.000 gæster, heraf kommer 25 procent fra Tyskland. Der går færge fra Søby på øen og til Als og dermed er øen tæt på Tyskland og Hamburg. Ærø tilhørte Tyskland frem til 1865, og der er stor vækst i antallet af tyskere der bosætter sig på øen. 

Også kinesiske og amerikanske turister har opdaget øen og der kommer stadig flere turrejser til øen - og de første krydstogtskibe er begyndt at ankre op. 

Stadig flere huse bliver opkøbt og renoveret, og de kan stadig fås til fornuftige priser: Velbeliggende huse med havudsigt ligger i niveauet 15-16.000 kr. per kvm. Forfaldne huse kan stadig købes til symbolske kvadratmeterpriser på 3-4.000 kr. per kvm. Til gengæld sælges de små strandhuse på stranden i Ærøskøbing for 30-50.000 kr. per kvm.

Det er fortsat mest de lokale ejendomsfolk der køber op, men flere fynske ejendomsfolk har købt ejendomme - den smukt beliggende golfbane er købt af en af Odenses store ejendomsfolk.

- Jeg tror, det handler meget om at slippe væk fra stress og storbyjag. Det er oftest de helt nye familier eller dem, der måske har voksne børn på øen, som vi ser som tilflyttere hersiger Steffen Høj, ejendomsmægler ved Øbolig på Ærø, til TV 2.

Det seneste år er boligpriserne generelt steget over hele landet, men de største prisstigninger findes uden for de store byer.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den nye Planlov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS