Folketinget har vedtaget en lovændring vedr. en række love, der regulerer boligmarkedet.

Den nye lov med det fulde navn: "Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om friplejeboliger, lov om leje af almene boliger, lov om tvungen administration af udlejningsejendomme og lov om ejerlejligheder" indeholder 3 elementer:


Hvad medfinansiering af Center for Boligsocial Udvikling angår, skal Landsbyggefonden ifl. den nye love yde et tilskud på 5,9 mio. kr. årligt i årene 2017-2020 til medfinansiering af Centret.

Hvad klageadgang angår, stadfæster loven, at der kan fastsættes administrative regler om, at afgørelser, der efter bemyndigelse fra transport-, bygnings og boligministeren træffes af en styrelse under ministeriet ifølge lov om almene boliger m.v., lov om friplejeboliger, lov om leje af almene boliger, lov om tvungen administration af udlejningsejendomme og i medfør af heraf udstedte forskrifter, ikke kan indbringes for anden administrativ myndighed.

Endelig stadfæster den nye lov, at ejerlejlighedslovens forbud mod videreopdeling af ejerlejligheder, der indeholder almene boliger og friplejeboliger m.v., ophæves, da det kan udgøre en barriere for udviklingen af de almene boligområder, herunder forhindre, at salg af boliger indgår som led i en genopretning af et udsat boligområde.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. maj 2017.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ungdomsboliger på et modent marked

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse