Aarhus Kommune har haft ejendommen Mølleparken udbudt til en mindstepris på 55 millioner kr. eksklusiv moms. I den seneste offentlige ejendomsvurdering fra 2012 udgjorde værdien 75 millioner kr., og nu er ejendommen solgt til en udvikler, der vil omdanne det til et hostel og måske naturhistorisk museum.

Konsortiet Biblioteksparken bestående af Norcap, Future Hostels og arkitekterne Kant og Møller & Grønborg skal ifølge Århus Stiftstidende omdanne den fredede hovedbygning i Mølleparken og bagbygningerne ud mod Vestergade til et nyt hostel.

- Det er et meget stort aktiv for city at få et hostel, som vi ikke har i dag. Det betyder, der bliver flere sengepladser til unge, rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz til avisen.

NB! Byudvikling for 81 milliarder i Aarhus. Konferencen afholdes d. 19. marts 2015.

Oprindeligt var 6 potentielle købere interesserede i ejendommen, og til sidste forhandlede kommunen med 3 købere tre tilbud, inden Magistraten i Aarhus Byråd mandag den 10. november 2014 godtog et tilbud.

Bo Skaarup, der er direktør for Naturhistorisk Museum, bekræfter, at man overvejer at flytte til ejendommen, men han slår samtidig fast, at det langt fra er på plads endnu.

- Vi ved ikke om vi kan blive ejer eller lejer i Mølleparken. Og vi får brug for, at eksterne parter i form af blandt andet fonde vil hjælpe os for at flytte. Vi skal ikke flytte bare for at flytte, men kun hvis det giver mening i et udviklingsperspektiv, siger han til Århus Stiftstidende og oplyser, at en flytning vil koster over 200 millioner kr.

Det gamle hovedbibliotek på Mølleparken er opført 1934 og tegnet af arkitekterne Alfred Mogensen og H. Salling Mortensen. I 1964-1967 var det genstand for en omfattende ombygning, som arkitekten Poul Lund havde sat stregerne til.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032