Roskilde Kommune vil sælge Gråbrødre Skole og har sat gang i arbejdet med en ny lokalplan, der skal gøre det muligt at omdanne skolen til boliger.

Roskilde Kommune, der ejer Gråbrødre Skole, har besluttet at udbyde skolen til boligformål, samt fastsætte rammer for en mulig tilbygning ved skolen. De eksisterende bevaringsværdige skolebygninger bevares og indrettes til boligformål, men der gives samtidig mulighed for at udvide.

- Plan- og Teknikudvalget sætter nu arbejdet i gang med en lokalplan, der gør det muligt at omdanne skolen til boliger. Vi giver også mulighed for at bygge nyt på 2 placeringer inden for området, så der i alt kan opføres cirka 4.000 kvm boliger, fortæller formand for udvalget, Daniel Prehn, i en pressemeddelelse.

- Idéen er, at den største del af den nye bebyggelse skal være en 3. fløj til skolen. På den måde kan vi videreføre skolens gård og skabe et rum, der bliver friareal til boligerne. De gamle træer i området skal så vidt muligt bevares, siger udvalgsformanden.

Udstykning af grunde, ejendomme og ejerlejligheder. Kurset afholdes den 23. april 2020.

Den nye bebyggelse kan ifølge planen opføres i 2,5-3,5 etager. Da området ligger tæt på stationen, kan parkeringsnormen sættes til 1 parkeringsplads per bolig. Lokalplanen forventes 1. behandlet i 1. kvartal 2020 og endeligt vedtaget 3. kvartal 2020.

Udviklingen af Gråbrødre Skole ligger inden for den overordnede vision for Roskilde Bymidte, hvor boliger, butikker og arbejdspladser skal ligge side om side med kulturelle og offentlige tilbud, så der er liv dagen og ugen igennem.

Lokalplanområdet er omfatter af en lokalplan for Roskilde bymidte, der fastlægger, at bebyggelse fra før 1960 skal bevares. Arkitektonisk værdifulde facader og bygningsdetaljer skal bevares, og ny bebyggelse skal føje sig ind i den eksisterende byarkitektur. Bymidtens træer, belægninger og byinventar skal også sikres.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.