Med kravet om 25 procent almene boliger bliver det stadig mere populært blandt ejendomsselskaber at lave projekter, der består af private og almene boliger. I praksis finder man et boligselskab, som vil købe de almene boliger, når de er færdige. Projetkudvikleren kaldes i så fald delegeret bygherre (Læs: på vegne af boligselskabet).

ATP Ejendomme bygger efer dene model et blandet byggeri på Hannemanns Alle på Amager, som består af 46 almene boliger (7 familieboliger og 39 ungdomsboliger) og privatfinansierede ejerlejligheder i et samlet byggeri (Generationernes Hus).

De 46 almene boliger opføres som én ejerlejlighed. Boligselskabet Fsb har fået tilbud om at købe ejerlejligheden og indgå delegeret bygherreaftale med ATP Ejendomme med henblik på at udvikle og opføre de almene boliger i overensstemmelse med almenboliglovens § 116.

Det er en nødvendig forudsætning for realisering af projektet, herunder af opførelsen af de almene boliger, at den videre proces koordineres tæt og i fællesskab mellem parterne. Når fsb indgår aftale med ATP Ejendomme om at købe den pågældende ejendom, vil den blive opført af ATP Ejendomme som delegeret bygherre.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS